5+1 trükk, amit el kell tanulnod a sminkesektől. Mutatjuk őket lépésről lépésre

5+1 trükk, amit el kell tanulnod a sminkesektől. Mutatjuk őket lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / 5+1 trükk, amit el kell tanulnod a sminkesektől. Mutatjuk őket lépésről lépésre

Minden sminkesnek megvannak a saját bevált trükkjei, szokásai, amikhez ragaszkodik a munkája során. Ezek olyan apró fortélyok, amik meggyorsítják a sminkelést, tartósabbá teszik a végeredményt, vagy egyszerűen csak elhárítják a katasztrófát (például azt, mikor eltörik a kedvenc szemhéjporod). Kíváncsivá tettelek? Akkor olvass tovább, mert most megmutatom neked a saját praktikáimat!

Szemceruza melegítés

A szemceruzát használhatod szemhéjad felső részére, hogy kiemeld a szempilláidat, az alsó részre a füstös hatásért, illetve a vízvonalon is, amitől tekinteted kiemelődik, a szemfehéred pedig világosabbnak tűnik.

De mi van, ha a kedvenc szemceruzád nap végére mindig elkenődik, vagy úgy érzed, hogy nem fog eléggé feketén? Nos, ilyenkor ahelyett, hogy rögtön újat vennél, inkább kapj elő egy öngyújtót és égesd meg vele a szemceruza hegyét pár másodpercre, majd várj egy kicsit, hogy kihűljön.

Ha ügyes vagy, ennyi idő alatt a ceruza nem olvad meg teljesen, csak kicsit puhább lesz a hegye, ezután pedig jóval erősebben fog majd, könnyebben szárad meg a szemeden és tartósabb is lesz. 

Fekete szemceruza: Douglas Black Eye Pencil

Tűpontosság celluxszal

Mindig bajlódsz a tusvonaladdal? Soha nem sikerül egyenesre és nem tudod szép cicásra kihúzni?

Akkor próbáld ki ezt a celluxos trükköt! Az egésznek annyi a lényege, hogy levágsz egy 5 cm-es celluxot és felragasztod az egyik végét a külső szemzugodba úgy, hogy a másik vége a halántékod felé nézzen. Ezzel tökéletes ívet adsz a későbbi tusvonalnak (persze célszerű, hogy a két szemeden szimmetrikus legyen a ragasztás!) 🙂

Ezután kezdd el meghúzni a tusvonaladat a belső szemzugból indulva egészen a celluxos részig. A kis ragacs nagyon jól vezeti majd a kezedet és azt sem engedi, hogy hullámos vonalat húzz. Arra azért figyelj, hogy ha elkészült a tusvonal, várj pár percet, hogy megszáradjon, és csak ezután húzd le a celluxot!

Fekete szemhéjtus: Peggy Sage Eyeliner Noir

Púdergát

Biztosan veled is előfordult már, hogy gyönyörűen lealapoztad az arcodat, majd a szemhéjfestés elkészítése után vetted csak észre, hogy a sminkeléshez használt szemhéjpor időközben lepergett a szemed alá, és összekente a szépen előkészített arcodat. De most itt a megoldás!

A szemhéjfestés előtt fogj egy ecsetet vagy egy pufnit, és vigyél fel sok-sok púdert a szemed alatti részre. Miután kész vagy a szemsminkeddel, ezt a „púdergátat” könnyen lesöpörheted, a fekete porral együtt!

Púder: Flormar Porpúder 01

Az első a primer!

Sokan nem ismerik a primereket, pedig nem véletlen, hogy kivétel nélkül az összes sminkes használ ilyen termékeket.  A primer tulajdonképpen egy sminkalap, ami abban segít, hogy az alapozó, és a többi használt termék jobban tapadjon az arcbőrhöz.

Ennek köszönhetően a végeredmény sokkal intenzívebb és tartósabb lesz, nem mozdul el a nap folyamán. 

Ezek az én kedvenc termékeim: 

  • Smashbox Photo Finish Foundation Primer
  • Douglas Makeup Primer

Újrahasznosított szemhéjpor

Tuti, hogy veled is megtörtént már, hogy leejtetted az egyik kedvenc szemhéjpúderedet, majd idegességedben kidobtad, vagy törötten használtad tovább. Pedig erre a problémára is létezik gyors és hatékony megoldás! Ami kell hozzá: gyógyszertárban kapható 70 %-os alkohol.

Fogd az összetört port, tedd egy kis tálkába és önts hozzá pár cseppet az alkoholból, majd keverd össze és lapogasd el a mixet egy kanál végével. Az alkohol egy-két órán belül elpárolog, a festék pedig visszanyeri eredeti formáját (te pedig a nyugalmadat). 🙂

Fekete szemhéjpor: HEAN 819

S.O.S. szájradír

Rúzsozás előtt fontos, hogy a szád ne legyen kiszáradva, a felülete pedig teljesen egyenletes legyen (különösen, ha matt rúzst használsz!) – ezt azonban a hideg időben egyre nehezebb elérni. 

Ilyen esetekben egy olyan instant megoldásra van szükség, ami pár perc alatt táplálja az ajkaidat és az elhalt hámsejtektől is segít megszabadulni. Nekem ez a kedvenc módszerem: Keverj össze egy kis mézet cukorral, amíg olyan állaga nem lesz, mint egy bőrradírnak. Ezután ezt a keveréket tedd a fogkefédre és dörzsöld át vele alaposan a szád.

Próbáld ki, meglátod, csodákra képes!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!