5 trendi hajfestési technika, amit te is imádni fogsz

5 trendi hajfestési technika, amit te is imádni fogsz

Címlap / Stílus / Haj / 5 trendi hajfestési technika, amit te is imádni fogsz

Unod már a hagyományos egyszínű hajfestést vagy a jól megszokott melírt? Ha elhatároztad, hogy idén teljesen megreformálod a külsődet, és új frizurát is készíttetsz magadnak, akkor mutatunk néhány szuper hajfestési technikát, amikből inspirációt nyerhetsz!

Ombre

Ez a hajfestési technika az elmúlt években végigsöpört a világon.

Nem csupán a hajfestésben indult hódító körútra az ombre, a körmök és a ruhák világában is megjelent.

Eredetileg a nyári nap által kiszívott hatást hívatott leutánozni, emiatt csupán csak egy-két árnyalattal világosabbak a hajvégek, mint a hajtövek, és a kettőt egybeolvadó átmenet köti össze.

Időközben az ombre is átalakult, nem ritka a több árnyalatnyi átmenet és a színes hajvég sem – olyannyira, hogy a hagyományos ombre manapság már teljesen új fogalmat takar.

Sombre

A sombre nagyon hasonlít az ombréhoz, de nem csak a nevében! Pont azért, mert az ombre ilyen sokoldalú és változatos lett, tulajdonképpen a sombre vette át a helyét.

Lényegében utóbbi lett a szolidabb, egyszerűbb és visszafogottabb technika, ami kevesebb szőkítést igényel, ezáltal nem károsítja olyan mértékben a tincseket.

Tulajdonképpen sok esetben helytelenül használjuk egy frizurára az ombre kifejezést, gyakran inkább a sombre illik rá.

Természetességének köszönhetően a sombre gyakorlatilag észrevétlenül nő le, ezért nem kell azonnal a fodrászodhoz rohangálnod, mint egy teljesen festett frizura esetében.

Balayage

A balayage sem választható el teljesen az ombre és a sombre hajfestési technikától.

Ugyancsak egy szolid, egyszerű és természetes megoldásról beszélünk, de ezek a tulajdonságok csak akkor kerülnek felszínre, ha valóban profival festeted a hajadat. De mi is pontosan a balayage?

Ennél a festési technikánál a fodrász szabad kézzel, tincsről-tincsre haladva dolgozik.

A lágy színátmenet így garantált, azonban a világosabb tincsek szépen beleolvadnak az aktuális fazonodba, hiszen nem annyira a festés, mint inkább a forma dominál.

Ecaille

Ez a hajfestési technika még nem annyira ismert és népszerű, mint a korábban említett megoldások, de minden esélye megvan rá, hogy berobbanjon a köztudatba és meghódítsa a világot.

Az ecaille, avagy a teknőspáncél technika szintén az ombre alapjaira épít. A hajszálak tövére ezúttal is sötétebb, a végekre pedig világosabb szín kerül, továbbá extra figyelmet fordítanak az arcot keretező tincsekre. Ám a festés nem egyenletes: a különleges technika alkalmazása során egyszerre emelik ki és rejtik el a tincseket. Így a végeredmény minden esetben egyedi lesz, pontosan olyan, mint a páncélból készített fésűk, eszközök.

Pixel

A pixel nem feltétlenül váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen ez egy elég extrém festési technika, és mostanában inkább a természetesség a divat a frizurát illetően is.

Mindenesetre ha merészebb vagy, egy ilyen hajfestéssel garantáltan kitűnhetsz a tömegből!

A pixel esetében három árnyalatot használnak a fodrászok, amit egymáson enyhén elcsúsztatnak, így kapják meg a különleges és modern végeredményt.

Előnye, hogy kis felületen éppúgy bevethető (ahogy azt a képen is láthatod), mint a teljes frizurán átívelve.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást