Stílus / Divat

Trend tippek: Az öv viselésének szabályai

Az öv megfelelő viselésének három kulcsa van: tartsd szem előtt a színt, a vastagságot és az arányokat! Hogy ez mit is jelent pontosan, a következőkben elmagyarázzuk számodra.

Egyenes arányosság

Még mielőtt azt hinnéd, hogy visszaültetünk egy általános iskolai matekórára, eláruljuk: csupán arról van szó, hogy hosszú ruhához vastag öv, minihez pedig vékony dukál a legújabb trendek alapján.
Térd fölé érő nadrág vagy szoknya már az utóbbi csoportba tartozik. Ezzel elérheted, hogy az öv optikailag kiemelje a derekad, de ne vágja félbe az alakod.
Beccaria ősz/tél 2012

Kontraszt szín

Bátran válassz sárgához zöldet, kékhez pirosat, feketéhez fehéret!
Ha az elegancia fontosabb számodra, mint a vagányság, akkor például egy színes felsőhöz vagy ruhához fekete, esetleg fehér lakköv dukál – attól függően, hogy az öltözeted domináns árnyalata világos vagy sötét-e.
Moschino ősz/tél 2012

Vékony öv

Ha egyszínű az egész outfited, akkor egy vékony övvel könnyedén megtörheted az egyhangúságot.
A munkahelyeden szigorúak az erre vonatkozó elvárások? Egy fekete kosztümmel és barna övvel garantáltan nem gyűlik meg a bajod. Szabadidős programokhoz viszont válaszd bátran a kontrasztot!
Antonio Berardi ősz/tél 2012

Vastag öv

Minél hosszabb a törzsed, annál jobban áll neked a vastag öv. Mivel ez önmagában is feltűnő darab, nem muszáj annyira élénk színekben gondolkodnod, mint a vékony változatnál.
A csatot illetően most az egyszerű hódít, tehát tartózkodj a strasszos túlzásoktól. Persze, buliban egy kis fekete ruhával azok is mutathatnak stílusosan.
Charles ősz/tél 2012

Öv a felsőruházaton is

Az övek nemcsak ruhákon vagy alsóruházatokon mutatnak jól, hanem a mellények, kabátok és dzsekik szuper kiegészítője is lehet. Az idén annyira divatos szőrme kabátokat nagyszerűen karcsúsítja, de a poncsók és egyéb bő kabátok elengedhetetlen kellékei is.
Figyeljünk itt is az arányokra: a térd feletti hosszúságokhoz diszkrét vastagságú övet válasszunk, míg a hosszú kabátokhoz vastag övet válasszunk.
Roberto Musso, Gianfranco Ferre ősz/tél 2012

Mihez kell illenie?

A régi szabály szerint az öv kéz a kézben jár a táskával, valamint a cipővel – manapság azonban már ilyen elvárások nincsenek.
Elég, ha egy darabhoz illik nagyon, a többivel pedig nem „ütik” egymást, vagy teljesen kontrasztos árnyalatúak. Egy zöld ruhához például nagyszerűen talál egy vékony piros öv, amit hordhatunk piros cipővel vagy vörös ékszerekkel.
Vivienne Westwood, DSquared2 ősz/tél 2012

Lapos has

Sokan azért használnak vastag övet, hogy vékonyabbá varázsolják a derékvonalukat.
Ezzel semmi probléma, viszont ilyenkor ügyelj a méretre és az anyagra, hiszen alul és felül hurkácska képződhet, amivel ellenkező hatást érhetsz el.
Herve Leger, Chanel ősz/tél 2012

Öv a középpontban

Ha szereted a különleges színű, formájú, kialakítású öveket, bátran tervezz köréjük egy-egy egész outfitet!
Arra viszont ügyelj, hogy ne legyen rajtad más olyan kiegészítő, mely kifejezetten vonzza a tekintetet: egy fókuszpont szükséges a tökéletes megjelenéshez.
Jordan, Ermanno Scervino ősz/tél 2012
 
Olvastad már?  Tilos a piros? Öltözködési tippek állásinterjúra, hogy előnnyel indulj

Általánosságban elmondható, hogy ha mutatósnak és kényelmesnek érzel egy övvel kiegészített szettet, akkor nyugodtan indulj el benne. Ám az utóbbi elvárásnak különösen fontos teljesülnie, hiszen a hasi szerveidnek árthatsz az órákon át tartó szorítással! Ha ebéd vagy vacsora is szerepel a programban, ne akard vastag övvel szorongatni magad!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást