Stílus / Divat

Trend tippek: Az öv viselésének szabályai

Az öv megfelelő viselésének három kulcsa van: tartsd szem előtt a színt, a vastagságot és az arányokat! Hogy ez mit is jelent pontosan, a következőkben elmagyarázzuk számodra.

Egyenes arányosság

Még mielőtt azt hinnéd, hogy visszaültetünk egy általános iskolai matekórára, eláruljuk: csupán arról van szó, hogy hosszú ruhához vastag öv, minihez pedig vékony dukál a legújabb trendek alapján.
Térd fölé érő nadrág vagy szoknya már az utóbbi csoportba tartozik. Ezzel elérheted, hogy az öv optikailag kiemelje a derekad, de ne vágja félbe az alakod.
Beccaria ősz/tél 2012

Kontraszt szín

Bátran válassz sárgához zöldet, kékhez pirosat, feketéhez fehéret!
Ha az elegancia fontosabb számodra, mint a vagányság, akkor például egy színes felsőhöz vagy ruhához fekete, esetleg fehér lakköv dukál – attól függően, hogy az öltözeted domináns árnyalata világos vagy sötét-e.
Moschino ősz/tél 2012

Vékony öv

Ha egyszínű az egész outfited, akkor egy vékony övvel könnyedén megtörheted az egyhangúságot.
A munkahelyeden szigorúak az erre vonatkozó elvárások? Egy fekete kosztümmel és barna övvel garantáltan nem gyűlik meg a bajod. Szabadidős programokhoz viszont válaszd bátran a kontrasztot!
Antonio Berardi ősz/tél 2012

Vastag öv

Minél hosszabb a törzsed, annál jobban áll neked a vastag öv. Mivel ez önmagában is feltűnő darab, nem muszáj annyira élénk színekben gondolkodnod, mint a vékony változatnál.
A csatot illetően most az egyszerű hódít, tehát tartózkodj a strasszos túlzásoktól. Persze, buliban egy kis fekete ruhával azok is mutathatnak stílusosan.
Charles ősz/tél 2012

Öv a felsőruházaton is

Az övek nemcsak ruhákon vagy alsóruházatokon mutatnak jól, hanem a mellények, kabátok és dzsekik szuper kiegészítője is lehet. Az idén annyira divatos szőrme kabátokat nagyszerűen karcsúsítja, de a poncsók és egyéb bő kabátok elengedhetetlen kellékei is.
Figyeljünk itt is az arányokra: a térd feletti hosszúságokhoz diszkrét vastagságú övet válasszunk, míg a hosszú kabátokhoz vastag övet válasszunk.
Roberto Musso, Gianfranco Ferre ősz/tél 2012

Mihez kell illenie?

A régi szabály szerint az öv kéz a kézben jár a táskával, valamint a cipővel – manapság azonban már ilyen elvárások nincsenek.
Elég, ha egy darabhoz illik nagyon, a többivel pedig nem „ütik” egymást, vagy teljesen kontrasztos árnyalatúak. Egy zöld ruhához például nagyszerűen talál egy vékony piros öv, amit hordhatunk piros cipővel vagy vörös ékszerekkel.
Vivienne Westwood, DSquared2 ősz/tél 2012

Lapos has

Sokan azért használnak vastag övet, hogy vékonyabbá varázsolják a derékvonalukat.
Ezzel semmi probléma, viszont ilyenkor ügyelj a méretre és az anyagra, hiszen alul és felül hurkácska képződhet, amivel ellenkező hatást érhetsz el.
Herve Leger, Chanel ősz/tél 2012

Öv a középpontban

Ha szereted a különleges színű, formájú, kialakítású öveket, bátran tervezz köréjük egy-egy egész outfitet!
Arra viszont ügyelj, hogy ne legyen rajtad más olyan kiegészítő, mely kifejezetten vonzza a tekintetet: egy fókuszpont szükséges a tökéletes megjelenéshez.
Jordan, Ermanno Scervino ősz/tél 2012
 

Általánosságban elmondható, hogy ha mutatósnak és kényelmesnek érzel egy övvel kiegészített szettet, akkor nyugodtan indulj el benne. Ám az utóbbi elvárásnak különösen fontos teljesülnie, hiszen a hasi szerveidnek árthatsz az órákon át tartó szorítással! Ha ebéd vagy vacsora is szerepel a programban, ne akard vastag övvel szorongatni magad!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW