Életmód / Receptek / Táplálkozás

Töltött patiszon gombával és csirkemellel

Töltött patiszon gombával és csirkemellel

Roppant mutatós és nagyon finom ez a töltött csillagtök.

Hozzávalók 3 személyre:

3 közepes méretű csinos patiszon só 20 dkg csirkemell 20 dkg gomba (konzerv is jó) 2 zsemle 1 tojás 1 nagy vörös hagyma toszkán fűszerkeverék olaj 

Elkészítés:

A patiszont megmossuk. Tetején csinos kalapot kanyarintunk, belsejét kanállal kivájjuk.

Enyhén sós vízben kb.15 percig főzzük a töltésre váró zöldségeket kalapjukkal együtt.

Serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemell filét, sózzuk, toszkán fűszerkeverékkel megszórjuk.

Ha a hús kifehéredett, gombával gazdagítjuk a tölteléket. Ha megpuhult a gomba is, lehúzzuk a tűzről a serpenyőt.

Vízbe áztatunk 2 zsemlét, majd kifacsarva egy tojás társaságában a gombás-hagymás-húshoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket.

Egy tepsit vékonyan olajjal kikenünk, belesorakoztatjuk a töltésre váró előfőzött patiszonokat. Megtöltjük őket, kalapjukat ráadjuk. Ha a tepsiben még van hely, akkor néhány alaposan megmosott újkrumplit kettévágva is a töltött zöldségek mellé fektethetünk. 

A burgonyákat enyhén sózzuk meg! Így a család nagyobb étvágyú tagjainak a köret is adott. 1-1,5 dl vizet öntsünk a tepsibe. Amúgy a töltött patiszon önmagában is remek étel. Ha van kedvünk, egy paradicsommártást is készíthetünk hozzá.

A tepsit alufóliával lefedjük, 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. A sütés utolsó 15 percében vegyük le a fóliát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást