Roppant mutatós és nagyon finom ez a töltött csillagtök.
Hozzávalók 3 személyre:
3 közepes méretű csinos patiszon só 20 dkg csirkemell 20 dkg gomba (konzerv is jó) 2 zsemle 1 tojás 1 nagy vörös hagyma toszkán fűszerkeverék olaj
Elkészítés:
A patiszont megmossuk. Tetején csinos kalapot kanyarintunk, belsejét kanállal kivájjuk.
Enyhén sós vízben kb.15 percig főzzük a töltésre váró zöldségeket kalapjukkal együtt.
Serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemell filét, sózzuk, toszkán fűszerkeverékkel megszórjuk.
Ha a hús kifehéredett, gombával gazdagítjuk a tölteléket. Ha megpuhult a gomba is, lehúzzuk a tűzről a serpenyőt.
Vízbe áztatunk 2 zsemlét, majd kifacsarva egy tojás társaságában a gombás-hagymás-húshoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk a tölteléket.
Egy tepsit vékonyan olajjal kikenünk, belesorakoztatjuk a töltésre váró előfőzött patiszonokat. Megtöltjük őket, kalapjukat ráadjuk. Ha a tepsiben még van hely, akkor néhány alaposan megmosott újkrumplit kettévágva is a töltött zöldségek mellé fektethetünk.
A burgonyákat enyhén sózzuk meg! Így a család nagyobb étvágyú tagjainak a köret is adott. 1-1,5 dl vizet öntsünk a tepsibe. Amúgy a töltött patiszon önmagában is remek étel. Ha van kedvünk, egy paradicsommártást is készíthetünk hozzá.
A tepsit alufóliával lefedjük, 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. A sütés utolsó 15 percében vegyük le a fóliát.