Ki szexel többet: aki sokat keres, vagy aki keveset?

Ki szexel többet: aki sokat keres, vagy aki keveset?

Címlap / Szerelem / Szex / Ki szexel többet: aki sokat keres, vagy aki keveset?

Egy új kutatás szerint összefüggés van az egészség, a szex és a pénz között, ráadásul szorosabb, mint ahogy eddig gondoltuk.

Pénzen nem lehet boldogságot venni – tartja a mondás, amire David Lee Roth, a híres rocksztár csak annyit mondott, hogy „az lehet, de egy nagy jachtot tudok venni, amin aztán elhajózok oda.” Annyi bizonyos, hogy egy szintig valóban növeli elégedettség-szintünket a gazdagság, de egy pont után már nem, sőt: az ember elkezd szorongani, nehogy elveszítse a vagyonát, és onnantól már csak boldogtalanabb lesz. De hogy mi a kapcsolat a kereset és a szex között? Olvass tovább, és megtudod!

Egy új kutatás szerint összefüggés van az egészség, a szex és a pénz között, ráadásul szorosabb, mint ahogy eddig gondoltuk.

Csaknem 8000 dolgozó embert vizsgálva kiderült, hogy akik elmondásuk szerint hetente két-három alkalommal szexeltek, azok átlagosan 4,5 százalékkal kerestek többet, mint azok, akik ennél kevesebbszer voltak együtt valakivel.

Ez a szám elsőre kicsinek tűnhet, pedig ez már jelentős különbség. Az is kiderült, hogy azok a résztvevők, akiknek „egészségügyi problémáik” voltak, de szexuálisan aktívnak vallották magukat, szintén magasabb fizetéssel rendelkeztek, mint azok a beteg társaik, akik nem éltek szexuális életet.

Ez figyelemreméltó eredmény, de kérdés, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Tehát valaki azért szexel kevesebbet, mert keveset keres, vagy azért keres keveset, mert kevesebbet szexel? Dr. Nick Drydakis, aki a Ruskin Egyetem kutatását vezette, így nyilatkozott ez ügyben:

„A múltban már mindkét aspektust vizsgálták. Kijelenthetjük, hogy a cölibátus kevesebb szexhez vezet, de ugyanakkor azt is, hogy az alacsony fizetés is kevesebb szexet eredményez. Mindkét állítás igaz, amit szocio-gazdasági eredményekkel tudunk igazolni.”

A doktor azt is elmondta, hogy a szex egyik „érzelmi mellékhatása” a mentális egészség javulása, aminek következtében jobban teljesítünk az élet más területein, mint például a munkahelyünkön. Egy – az előzőtől független – kutatásban is arra jutottak, hogy akik elégedettek voltak a szexuális életükkel, azok elégedettebbek voltak a munkájukkal is.

160 párt vizsgáltak, akik mindannyian házas, dolgozó emberek voltak. Heteken keresztül naponta kétszer kérdezték őket a szexuális aktivitásukról és aznapi hangulatukról. Kiderült, hogy akik előző este szexeltek, azok másnap délelőtt jobb kedélyűnek bizonyultak, de nemcsak a kedvük volt jobb, hanem munkájukban is jobban teljesítettek. A kutatók szerint ez is bizonyítja, hogy a szexnek milyen pozitív szociális, pszichológiai és érzelmi hatásai vannak.

Ugyanakkor a nem-szexuális törődés is rendkívül fontos egészségünk szempontjából, és ez alatt nemcsak a romantikus aspektust értjük, hanem az olyan tényzőket, mint például a jó családi vagy baráti kapcsolatok.

Ezek nélkül ugyanis az ember ki van téve a magány, a szorongás és a depresszió veszélyeinek, amelyek negatívan befolyásolják életünket minden téren.

A több szex – amennyiben csak szexről van szó, érzelem nélkül – tehát önmagában még nem jelent feltétlenül sikeresebb életet. Az, ha egy gazdag cégvezető minden héten többször fizet a szexuális együttlétért, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ő boldogabb. A pénzén szexet vehet, de boldogságot nem, és meglepő lehet, de bizonyított tény, hogy amikor egy ember szexel, akkor tudat alatt valójában mindig hosszú távú, romantikus kapcsolatot keres.

Kijelenthetjük tehát, hogy a pénz, a szex és az egészség valamilyen szinten együtt jár és mindhárom fontos a boldogságunkhoz.

Kép forrása: dekazigzag/Depositphotos.com

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!