Idős a házikedvenced? 5 tipp, hogy megkönnyítsd mindennapjait

Idős a házikedvenced? 5 tipp, hogy megkönnyítsd mindennapjait

Címlap / Életmód / Család / Idős a házikedvenced? 5 tipp, hogy megkönnyítsd mindennapjait

Kisállat tulajdonosként egy életre elköteleződünk kis kedvencünk mellett, mert onnantól, hogy hozzánk kerül, vállalnunk kell a felelősséget érte és jólétéért. Nehéz percek elé nézünk azonban, amikor ténylegesen rájövünk, hogy szeretett szőrös barátunk már hivatalosan is idős korba lépett. Ilyenkor pedig kötelességünk ugyanúgy gondoskodni róla, sőt, nagyon fontos, hogy kis pajtásunk öregedésével párhuzamosan maximális kényelmet biztosítsunk neki.

Én kutya párti vagyok, így mindig, amikor gondozásom alá került egy kiskutya, nagy lelkesedéssel vetettem bele magam az állattartás rejtelmeibe. Izgatottan vártam, milyen feladatok elé nézek, és persze az évek előrehaladtával egyre több tapasztalatra tettem szert – már ami gondozását és ellátását illeti. Az évek jöttek és mentek, és hűséges társam egyre jobban hozzám nőtt. Aztán amikor az éppen aktuális kutyusom belépett egy bizonyos korba, rá kellett jöjjek, hogy már nem mindent tud olyan fürgén és gyorsan megcsinálni. Nehézkessé váltak bizonyos dolgok számára, mozgáskoordinációs problémákkal küzdött, többször kellett neki a fel- és le lépcsőzésnél segíteni, és még sorolhatnám, milyen apró – korával indokolt – problémákkal kellett szembenézzünk.

Állattartóként nagyon fontos, hogyha észrevesszük, hogy kisállatunknak nehézségei akadnak a mindennapi szokásos feladatok elvégzésével kapcsolatban, beiktassunk néhány változtatást otthon. Mindezt annak érdekében, hogy megkönnyítsük kis kedvencünk nehezebb napjait. Az állatok idősödése hasonló az emberekéhez, hiszen a kognitív hanyatlás, a mobilitási problémák, az érzékszervek (látás, hallás) romlása és az inkontinencia ugyanolyan probléma lehet az ő életükben is.

Számos módja van annak, hogy megkönnyítsük háziállatunk életét, ezzel pedig nemcsak a sérüléseket kerülhetjük el, hanem enyhíthetjük esetleges fájdalmait, és jobb, nyugodtabb életet nyújthatunk neki.

Íme 5 tipp, mellyel támogathatjuk kis kedvencünket idős korában is:

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!