Tippek a göndör haj kezelésére és ápolására

Tippek a göndör haj kezelésére és ápolására

Címlap / Stílus / Haj / Tippek a göndör haj kezelésére és ápolására

A nők 90 százalékának egyenes, vagy hullámos haja van, ezért életük adott pontján irigyelik egy göndör hajú ismerősük haját. A göndör hajú lányok pedig hajegyenesítőkkel kínlódva próbálják az egyenes hajúakat utánozni, hát van ennek értelme? Inkább fókuszáljunk a göndör haj szebbé tevésére, lássuk hogyan:

Szeresd és csodáld göndör fürtjeidet

Órákig képes vagy elpepecselni a hajegyenesítéssel, majd kimész, elered az eső és puff…újra begöndörödött! Légy hálás a fennvalónak hogy göndör hajjal áldott meg és tanuld meg kezelni.
Minél inkább megóvod az egyenesítő vastól, annál egészségesebb, ragyogóbb fürtjeid lesznek. Tehát első lépés, fogadd el és szeresd a göndörséget.

Ha mégis egyenesítenél, akkor hogyan tedd

A drótegyenes frizurát jobb ha elfelejted, hisz biztos természetellenesen fogsz festeni, még akkor is ha önmagában frizurád pompás, csak épp nem megy arcvonásaiddal.
E helyett egyenesítéskor csavarj egyet a hajvégeket és készíts finom kis loknikat a tincsek végébe. Így egy elegáns, rendezett hullámos frizurát kapsz.

Nagy NEM a dauer-nek

Mindig elképedek, amikor azt hallom, hogy egy göndör hajú nő daueroltatja a haját. Be kell vallanom, hogy göndör hajú lévén valamikor hajdanán én is úgy gondoltam, hogy göndörségemet szabályossá szeretném tenni és erre a dauer tűnt kézenfekvő megoldásnak. Hát tévedtem, a hajam roncsolódott, elszíneződött és tépett báránynak éreztem magam.
Szóval hölgyeim bármennyire is professzionálisnak tűnjön a dauerolás, ne válasszuk. Nem is beszélve arról, hogy ez a fajta hajformázás már rég nem divat.

A göndör haj ápolása

Mint tudjuk, a göndör haj hamar felszívja a levegőben levő párát és még jobban begöndörödik. Ez azért van mert száraz.
Ha meg akarjuk tartani formáját, akkor használjunk szulfátot nem tartalmazó sampont, fennhagyható kondicionálót, mély kondícionálót és szilikon tartalmú hajformázó termékeket. Ezek megakadályozzák, hogy a haj rakoncátlankodni tudjon. 

Olajak

A göndör hajra ne alkalmazz alkohol tartalmú szereket.
Szerezz be jojoba olajat vagy olíva olajat, amellyel dörzsöld át a tincseket, húzz rá zuhanysapkát és aludj vele.
Reggel mosd le az olajtól. Ettől hidratáltabb, ragyogóbb és selymesebb lesz.

Hogyan használd a hajszárítót?

A göndör hajú nők rémálma is lehet a hajszárító. Ha nem megfelelően használjuk, ahány hajszál annyi felé fog állni. Ezért szerezzünk be egy diffúzoros hajszárítót és langyos levegővel szárítsuk.
Ha nincs diffúzor, tenyerünkkel tartsuk a fejbőrhöz közelítve a hajat, így gyönyörű göndör fürtjeink lesznek. Ha nem használsz diffúzort, a fúvókát mindig tartsd lefelé, a haj növésével egy irányba.

A kefét felejtsd el

A gyér fésű a legjobb barátod, a kefe ellenséged. Minden nap fésüld át a hajad egy gyér fésűvel, hogy tincseid kigabalyodjanak, és megszabadulj a kihullt hajszálaktól.
Hajkefét akkor használj, ha egyenesíteni fogod a hajad, vagy ha fejbőr problémáid vannak, ugyanis a hajkefe a hajszálakra oszlatja a fejbőrről az olajat, védőréteget képezve.

A göndör haj a legjobban hosszan mutat

A rövid göndör haj mindig furcsán mutat, ritka az a fejforma, amelyen jól mutat. A rövid göndör hajkorona puffos, kövéres hatást ad az arcnak, ezt pedig ugye nem szeretnénk.
A legszebb, ha váll alá ér, természetesen száraz formában, nem nedvesen.

Ajánlott frizurák

Az egyszerű kiengedett göndör frizura mellett, jól áll a romantikus laza konty, vagy a félig kiengedett frizura. A hajpántok is szuperül állnak. A zsemle formára tekert laza konty szexy hajviselet. 
Frizurák göndör hajra:
Természetes göndör frizurák
10+1 göndör frizura

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást