5 tipp, hogy jól induljon az új éved

5 tipp, hogy jól induljon az új éved

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 tipp, hogy jól induljon az új éved

Szilveszterkor a legtöbben különböző fogadalmakat tesznek, aztán a lelkesedés sokszor alábbhagy, ahogy egyre előrébb lapozunk a naptárban.

A fogadkozások helyett inkább arra buzdítunk, hogy indítsd a lehető legjobban a 2017-es évet, cikkünkben ehhez adunk ötleteket.

Nagytakarítás kívül-belül

Minden bizonnyal te is rendbe vágtad a lakás – és magadat – az ünnepekre, így talán nem kerül olyan nagy erőfeszítésbe, hogy az év első napjain is elpakolj, kitakaríts.

Kezdd tiszta lappal – és lakással – 2017-et, így biztosan a gondolataidat is könnyebben rendezni tudod.

A nagy karácsonyi lakmározások időszaka után pedig az sem árt, ha testileg is felkészülsz az új évre, fogd vissza az evést, inkább kímélő ételeket fogyassz, ha könnyebbnek és fittebbnek érzed magad, az új kihívásoknak is újult erővel vághatsz neki.

Honnan, hova jutottál?

A karácsonyi rohanás után szánj néhány percet arra, hogy leülsz, és gondolatban végigpörgeted az elmúlt évedet.

Idézd fel, milyen terveid voltak egy éve, és ezekből mit és hogyan sikerült megvalósítanod.

Akkor se keseredj el, ha nem épp úgy jöttek össze a dolgaid, ahogy szeretted volna, 2017-ben még bizonyíthatsz, a kihívások mellett biztosan várnak rád új lehetőségek is.

Érdemes a legszebb, legboldogabb pillanatokat is felidézned, és újra átélned, a pozitív gondolatok a jövőbeni terveid megvalósításában is segíthetnek.

Keress egy új hobbit!

Az újdonság, a változás mindig jót jelent, pláne, ha ez egy új hobbi formájában jelentkezik.

Gondold végig, hogy van-e olyan dolog, amit mindig is ki szerettél volna próbálni, de eddig valamiért nem tetted, legyen az akár egy sportág vagy kézműves tevékenység.

Ne keress kifogásokat, idd az ideje, hogy belevágj, legrosszabb esetben rájössz, hogy mégsem neked való, jó esetben pedig olyan elfoglaltságot találsz, amiben tényleg örömödet leled.

Kreatív hobbi ötletekről itt olvashatsz!

Kukába a felesleges cuccokkal!

Az ünnepek alatt sokan jótékonykodtak és adományozták el a felesleges ruhákat, használati tárgyakat.

Ha ez mégsem jött össze decemberben, itt az ideje, hogy legalább az év elején megválj a sok felesleges holmitól, hogy a téged körülvevő tárgyak tekintetében is sallangoktól mentesen kezdhesd az új évet – arról nem is beszélve, hogy egy csomó helyed lesz, ha kidobod a használaton kívüli vackokat.

Vedd körül magad szeretteiddel!

Mi sem lehangolóbb, mint magányosan tölteni az év végét és 2017 első napjait.

Ha nem is élsz párkapcsolatban, akkor is szánj időt és energiát arra, hogy programot szervezel, és lehetőleg olyan emberekkel vedd körül magad, akikkel öröm együtt lenni.

Egy jó hangulatú társaságban az új év is csak jól kezdődhet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást