Új kreatív hobbira vágysz? Próbáld ki ezeket!

Új kreatív hobbira vágysz? Próbáld ki ezeket!

Címlap / Otthon / Hobbi / Új kreatív hobbira vágysz? Próbáld ki ezeket!

Kreatív hobbija manapság nem csak azoknak van, akiknek kiemelkedő a kézügyessége, hanem azoknak is, akik vágynak az irodai munka után valamilyen másfajta tevékenységre. A DIY hobbi kikapcsol, megtornáztatja a jobb agyféltekét, és sok közülük kifejezetten stresszoldó hatású is. Ha szívesen belevágnál valami újba, akkor cikkünkből inspirálódhatsz!

Fonás, csomózás

Ha szereted az egyedi ékszereket, akkor nem lesz nehéz belefeledkezned ebbe a kreatív hobbiba. Különféle fonós, makramézós és csomózós technikákkal csodaszép nyakláncokat és karkötőket tudsz készíteni. Ha látványosabb darabra vágysz, akkor válaszd a hatszálas fonást, vastagabb zsinórral elkészítve.

Technika: Először a jobb szélső hurkát tedd át baloldalra, és a bal oldali hurkát pedig jobbra, a másik hurka alatt. A középen lévő négy hurkát válaszd ketté, és a felsőt tedd középre. Ezután a jobb felsőt tedd le középre, a középen lévő négyet pedig mindig vedd ketté, 2-2 hurkára.

Baloldalon felülről a másodikat rakd át jobbra, majd a baloldalon lévő felsőt hajtsd le középre. Ezt a folyamatot követve, mindig a másodikat hajtod át a másik oldalra, és a felsőt pedig le középre.

Karácsonyi dekor tobozból

Ha te is szereted a dekorációt saját kezűleg elkészíteni, akkor válaszd az ünnep egyik legjellegzetesebb természetes díszítőanyagát. A fenyőtobozból készíthetsz koszorút, füzért, karácsonyfadíszt és megannyi apróságot.

Ha vannak már gyerekek a családban, akkor ezzel ők is kiélhetik alkotóvágyukat. A legszebb toboza a feketefenyőnek van, a kézműves világban is ezt használják a legtöbben. Be is festheted – ehhez az akrilfestéket javasoljuk, mert tartós és vízálló.

Fújhatsz rá műhavat, megszórhatod csillámmal, vagy kombinálhatod még egyéb természetes anyagokkal, mint narancshéj, fahéjrúd vagy raffia.

Rusztikus hobbi

A kisebb nagyobb faágak, faszeletek melegséget kölcsönözhetnek otthonod egy-egy szegletébe, hiszen egy kicsit közelebb hozzák a természetet.

Érdemes kísérletezni, nem csak a rusztikus stílus rajongóinak, hanem azoknak is, akik hasznos és stílusos kiegészítőket szeretnének készíteni belőle saját kezűleg.

Az akasztó az egyik legtrendibb megoldás: kabátakasztó, ruhaállvány, sőt még konyhai tároló is megvalósítható.

Ha másban gondolkodsz, akkor teljesen elrugaszkodhatsz, és készíthetsz belőle akár asztalt, ékszertartót, polcot vagy képkeret is.

Színezz!

Johanna Basford valószínűleg nem is sejtette, amikor megrajzolta különleges kreatív és meditatív színezőkönyvét, hogy hatására több millió ember fedezi fel majd a kreatív hobbi egyik új módját.

Lépj be a Titkos kertbe, kalandozz ösvényein az elbűvölő indák, virágok és levelek között!

Régebben csak a gyerekek színeztek, de ma már a felnőtteknek is megvan a lehetőségük, hogy kibontakoztassák kreatív énjüket. A tervezés, a minták színekkel való megtöltése és életre hívása kikapcsol, a színezés utáni nyugalmat árasztó elégedettség érzése pedig kifejezetten stresszoldó hatású.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást