8 tipp az egyedi és otthonos hálószoba berendezéséhez

8 tipp az egyedi és otthonos hálószoba berendezéséhez

Címlap / Otthon / Dekor / 8 tipp az egyedi és otthonos hálószoba berendezéséhez

Életed körülbelül harmadát a hálószobában töltöd. Benne indul és zárul a napod, így nem csoda, hogy a helyiség meghatározza a hangulatod. Izgalmassá varázsolása sokkal inkább kreativitás kérdése, mintsem pénztárcáé.

Rétegelt textíliák

A különböző anyagok – mint például a selyem és a pamut – egymásra halmozásával meleg, otthonos hatást érhetsz el.
Válassz olyan mintákat, amelyek passzolnak a személyiségedhez, a színárnyalatok pedig harmonizáljanak egymással! Nyugodtan helyezz egymásra például több különböző méretű párnát vagy ágytakarót.

Műalkotások

A műalkotások az önkifejezés legmélyebb formáját nyújtják a lakberendezésben, így hozzájárulnak a szoba melegségéhez.
Az ízlésednek megfelelő festmények, szobrok, rajzok és fotók különös nyelven szólnak hozzád. Bolhapiacokon és használtcikk-boltokban igazi kincsekre bukkanhatsz, méghozzá megfizethető áron!

Tökéletes világítás

A hálószoba hangulatát, s ezen keresztül a tiédet is alapvetően a világítás határozza meg.
Ha fluoreszkáló mesterséges fények helyett vintage lámpákat vagy rejtett halogén világítást választasz, sokkal jobban fogod érezni magad! Tanácstalanság esetén bátran kérd ki egy belsőépítész vagy lakberendező segítségét.

Szobanövények

A virágok életet csempésznek a szoba falai közé. Azok számára, akik hajlamosak megfeledkezni a locsolásról, a művirág a legalkalmasabb, de az élő változat tagadhatatlanul kellemesebb érzést ad.
Az éjjeliszekrényeden mindig legyen egy friss csokor vagy cserepes csoda, mert ha reggel elsőként erre téved a tekinteted, máris jobb lesz a kedved!

Olvasózug

Még akkor is érdemes helyet szánnod egy apró olvasósarok kialakítására, ha igazán szabad hely híján vagy.
Egy kényelmes kis fotel lábtartóval garantálja, hogy egészséges és kényelmes testhelyzetben falhasd a könyveket és a magazinokat. Illatgyertyákkal és jól megválasztott állólámpával fokozhatod az élvezetet.

Egyedi bútorok

Használd a fantáziád, ne csak a bútoráruházak katalógusa szabjon neked határt!
Egy felújított régi komód, vagy éppenséggel egy antik könyvespolc a helyiség dísze lehet – még akkor is, ha egyébként lapra szerelhető ággyal és éjjeliszekrénnyel próbálod kényelmessé tenni a pihenésed!

Puha szőnyeg

A szőnyeg igényed szerint elválaszthatja, összefoghatja, illetve tágasabbá vagy szűkösebbé is varázsolhatja a teret.
Mivel a hálószobában valószínűleg papucsban, esetleg mezítláb járkálsz, fontos, hogy ne csak a szemedet gyönyörködtesse a padlóra helyezett anyag, te a talpad is! A kellemes érintésű, puha szőnyeg tehát alapkövetelmény.

Egy kis szín

Válassz egy igazán élénk színt, és több kiegészítő segítségével is csempészd be a hálóba! Ha mondjuk a narancs a kedvenced, az ilyen árnyalatú ágyneműhuzat egy hozzá illő festménnyel és egy virágzó szobanövénnyel tökéletes lehet. Minél több részletben köszön vissza a szín, annál fantasztikusabb lesz az összkép. Amennyiben nagyobb változtatást szeretnél végrehajtani az élettereden, de nincs rá anyagi kereted, próbálj meg a barátokkal és a családtagokkal összefogva belevágni a megújító projektbe! Például kérd meg őket, hogy segítsenek a falfestésben, és cserébe ajánld föl te is a szabadidődet.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást