5 tipp, amivel megóvhatod az otthonodat a betörőktől – nemcsak, ha elutazol

5 tipp, amivel megóvhatod az otthonodat a betörőktől – nemcsak, ha elutazol

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 tipp, amivel megóvhatod az otthonodat a betörőktől – nemcsak, ha elutazol

Állandóan nyugtalanok vagyunk az otthonunk biztonságát illetően, és ez tovább fokozódik ha el kell utaznunk. Ha nem lakik a közelben olyan személy, akit nyugodt szívvel megkérnél, hogy időnként ugorjon be hozzád, akkor az alábbi módszereket érdemes alkalmaznod.

Időzítsd be!

A legtöbb televíziót, elektromos eszközt be lehet már programozni úgy, hogy bizonyos időnként felkapcsoljanak, majd ezt követően le.

Ez pedig rengeteget számíthat a biztonság érdekében!

Ha valaki azt próbálja kifigyelni, hogy biztosan üres-e a ház, hamar elbizonytalanodik, ha észreveszi, hogy megy a tévé, vagy bekapcsolt a locsoló berendezés az udvaron.

Sőt, ma már lehet kapni okos konnektort is, aminek lényege, hogy interneten keresztül felkapcsolhatod vele a lámpát, majd le, több ezer kilométeres távolságból is.

Ez is hatékony megoldás a biztonság érdekében!

 

Ne posztolj

Manapság, amikor mindenki előszeretettel posztol a nyaralásáról pár fotót a Facebookra, meg néhány videót az Instagramra, még azokról is tudjuk, épp merre nyaralnak, akikkel egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot.

Látva, hogy mások merre járnak, érthető, ha te is szeretnéd megmutatni az álomvakációdat az ismerőseidnek.

Ám az otthonod biztonsága érdekében lehet, hogy jobb lenne megvárnod az utazás végét, és a hazaérés után posztolni arról, hol töltötted az elmúlt egy hetet.

A barátaidnak persze nyugodtan küldhetsz privát üzenetben képeket, de az egész világgal ne tudasd, hogy senki sincs otthon!

 

A függöny helyzete

Mielőtt elmész nyaralni, gondold át, a hétköznapok során hogyan szoktad hagyni a függönyöket.

Ha mindig felhúzod a redőnyt, és el van húzva a sötétítő, jobb, ha így hagyod, legalább egy részen.

Mert az mindenkinek azonnal fel fog tűnni, hogy a megszokottal ellentétben teljesen le van sötétítve a lakásod, napokon keresztül.

Egy társasházban ez kevésbé feltűnő, de vidéken, egy kertes ház esetén már egészen más a helyzet.

Sok esetben a betörők ezt nézik meg először, hiszen ebből rögtön meg tudják állapítani, hogy van-e otthon valaki.

 

Értékek helye

Ha nincs széf az otthonodban, és nem akarod őrizetlenül hagyni a legértékesebb holmijaidat a fiókban, esetleg érdemes megkérni egy megbízható barátot, családtagot, hogy egy időre hadd tárolhasd náluk a tárgyaidat, amennyiben otthon lesznek.

Így te is egy kicsit nyugodtabb vagy, mert tudod, hogy jó kezekben, megbízható helyen vannak a családi ékszerek, drágább elektromos készülékek, és nem kell amiatt aggódnod, hogy egy esetleges betörés során elveszíted őket.

Persze ha a lakóhelyed közelében nem élnek megbízható ismerősök, egy széf beszerzése a legjobb megoldás, amit minden utazásnál tudsz használni.

Egyszer kell csak kifizetned az árát, de éveken át hasznos lesz!

 

Biztonsági berendezések

A legjobb megoldás mindig a biztonsági rendszer, riasztó beszerelése, de ha ezt nem engedheted meg magadnak, olcsóbb eszközök közül is válogathatsz.

Például érdemes felszerelni az udvarra erre az esetre mozgásérzékelő lámpát, ami azonnal felkapcsol, ha azt érzékeli, hogy valaki mozog az udvarodon.

Sok esetben már ez elijeszti a betörőket, hiszen nagyobb a lebukás esélye, és a szomszédok is felfigyelnek a mozgásra!

Ugyanilyet akár a lakásodon belülre is beszerelhetsz, például a bejárati ajtó mellé, mert ez szintén megijeszti őket, de az ajtó nyitására bekapcsoló hangrendszer, azaz egy mini belépésjelző is jó ötlet lehet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást