5 tipikus női hiba, amivel elriasztod a pasikat magad mellől

5 tipikus női hiba, amivel elriasztod a pasikat magad mellől

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 tipikus női hiba, amivel elriasztod a pasikat magad mellől

Túlagyalás

Mivel minden párkapcsolatokról szóló cikkben muszáj általánosítani valamelyest, mi is megtesszük most: ki merjük jelenteni, hogy a pasik többnyire anélkül mondanak és tesznek dolgokat, hogy annak másod- (vagy sokadlagos) jelentésén gondolkodnának. Mi, nők viszont képesek vagyunk órákon keresztül tárgyalni, hogy egy bizonyos hím mit, miért és hogyan közölt felénk. Valósággal ízekre szedjük a kommunikációt.

Ha szöveges üzenetről van szó, szmájlikban keressük a rejtett szerelmi vallomást, az időzítésben pedig odaadásának vagy nemtörődömségének a bizonyítékát. Nyilván szeretnél minél teljesebb képet kapni arról, hogy vajon mi jár a fejében, de hidd el: csak távolabb sodródsz az igazságtól, ha belelovallod magadat az ilyesmibe.

Nincs „én”, csak „mi”

A szerelem csodálatos érzés, éppen ezért nagyon könnyű egy párkapcsolatba egyik pillanatról a másikra nyakig belecsúszni. Ha azonban nem figyelsz arra, hogy a saját életedet is megőrizd, hamar kialakulhat közöttetek egyfajta egészségtelen függés.

Semmiképpen se hagyd, hogy a világod egy egyhónapos viszony körül forogjon, és akár több évtizedes házasság mellett is legyen meg a saját hobbid és baráti köröd – a külön szerzett élmények megbeszélése ugyanis jót tesz a kapcsolatodnak, valósággal felfrissíti azt. Soha ne tagadd meg magadtól a szíved vágyát csupán azért, mert bizonytalan vagy, hogy a kedvesed mit szólna hozzá! A szabadságért cserébe viszont ne felejtsd el ugyanezt megadni neki is. Értékelni fogja, hidd el!

Sugárzó kétségbeesés

Nem túl szexi, ha kétségbeesetten küzdesz valakiért. Ezzel csupán azt bizonyítod, hogy nem vagy biztos magadban, alacsony az önértékelésed, kívül keresed a boldogságot, és állandó megerősítésre van szükséged. Ha a barátaival akar lenni, egyszerűen hagyd békén! Ne ellenőrizd tízpercenként a Facebookon, hogy becsekkolt-e valahova a srácokkal, mert ez finoman szólva túlmegy egy határon.

Ha pedig úgy érzed, hogy a kapcsolatotokért csak te cselekszel, ne követelj tőle megértést és szeretetet – inkább vedd magad takarékra egy időre, összpontosítsd másfelé a figyelmed! A párod észre fogja venni, hogy már nem ő a világod közepe, s mindent elmond majd a tény, hogy miként reagál erre.

Negatív gondolkodás

Itt nem arról van szó, hogy a másik elé tárod a kapcsolatotokat érintő őszinte érzéseket és aggodalmakat. Hanem arról, hogy eleve negatív állításokat fogalmazol meg, amelyekre egyszerűen nem lehet olyan választ adni, amiből jól jöttök ki.

Tipikus női kérdés például, hogy „hát már nem szeretsz?” vagy a „csak nem szakítani akarsz velem?” Márpedig régen rossz, ha bárkinek bizonygatnia kell, hogy nem akar otthagyni téged! Az efféle érzelmi zsaroláson alapuló információ-halászat helyett próbálkozz inkább nyílt beszélgetéssel. Mondd ki kendőzetlenül, amit érzel, és cselekedj is aszerint. Akármi is lesz a felelet, legalább elmondhatod magadról, hogy mindent megtettél.

„Változz meg, drágám!”

A boldogság receptje nem az, hogy próbálod megváltoztatni a pasidat. Ugyan semmi gond nincs azzal, hogy valamelyest igyekszel ösztönözni a párodat – ám egy pillanatra sem szabad elfelejtened, hogy a párja vagy, nem pedig az anyukája. Nem küldheted el az „iskolába”, és nem adhatsz neki kérés nélkül „pályaválasztási” tanácsokat. Ettől ugyanis úgy fogja érezni, hogy nem elég jó a számodra.

Az állandó nyaggatás és kritizálás pedig hosszú távon arra sarkallja, hogy negatív színben lássa saját magát, majd menekülésként keressen maga mellé valaki olyat, akinek „így is megfelel, ahogy van”. Gondolj csak bele, neked hogyan esne, ha a kedvesed megállás nélkül noszogatna valamire… Te melyikre vagy hajlamos a felsoroltak közül? Az sem ciki, ha mindre – a problémát legalább már felismerted!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!