Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve II.

Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve II.

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve II.

Kétrészes cikksorozatunk előző feléből megtudhattad, hogy a szerelem legmélyebb, legőszintébb formája többek között az elvárások elengedéséről és a félelmeken való túllépésről szól. A listának viszont még messze nincs vége – sőt, ha gondolod, a végén kommentben folytathatod! Íme, öt újabb ismérv, amiről az igaz szerelmet beazonosíthatod.

Nem az akarás a lényeg

Akarod a másikat, mert úgy érzed, szükséged van rá? Folyton azon morfondírozol, mi lenne veled nélküle?

Ajjaj, akkor ideje rendet tenni a gondolataidban, mert az érzelmeid alapját a félelem képezi, amiből rengeteg bonyodalom származhat!

A múltkori részben már kifejtettük, hogy a félelem a szerelem és a szeretet szöges ellentéte, tehát nem szabad hagynod, hogy ott motoszkáljon benned.

Ne akard, hogy a párod úgy akarjon téged, ahogy te akarod őt – egyszerűen csak fogadd el örömmel, ami köztetek van, és legyél hálás érte! Ha pedig feltámad benned a félelem, vizsgáld meg, vajon mi váltotta ezt ki belőled.

Tevőleges, nem passzív

A szerelem akár ige is lehetne, hiszen annyi cselekvést és döntést követel napi szinten, hogy szüntelenül mozgásban tartja a szívedet meg az elmédet.

Érthető, hogy szeretnéd magad teljes mértékben átadni az érzésnek, az igaz szerelmet azonban mégsem az jelenti, amikor abszolút elveszíted a fejed.

Hanem az, amikor észreveszed, hogy a mindennapok apró teendőinek közepette is ott rejtőzik köztetek az a bizonyos kapocs, amely összeköt benneteket.

Ha képes vagy úgy megélni az érzést, hogy közben erről sem feledkezel meg, utat engedsz annak, hogy ez az egész akár a rózsaszín szemüveg mellett is elmélyüljön köztetek. 

Feltétel nélküli

A feltétel nélküliség az a dolog, amit az emberi természet a legnehezebben tud befogadni.

Szeretünk és akarunk feltételeket támasztani, hiszen jó előre tudni, hogy adott idő-, energia- vagy érzelmi befektetéssel mit és mennyit fogunk visszakapni.

A kapcsolatok azonban nem úgy működnek, mint egy bevásárlás a kisboltban, hogy néhány zsömléért odaadod a kétszázast.

A szerelem pedig különösen kiszámíthatatlan, hiszen örök bizonytalanság, hogy vajon mi játszódik le a másik tudatában.

Egy idő után rá fogsz jönni, hogy a feltételek elengedése sokkal nagyobb boldogsághoz vezet, mint a teljesülésük.

Ráadásul ezzel olyan szabadságot adsz magatoknak, ami érezhetően megtérül.

A legmagasabb rezgés

A „rezgés” szó összes létező – egymással egyébként rokon – jelentése illik ide.

Tudományosan bizonyított tény, hogy a szerelmes ember energetikája mérhetően megváltozik, az agyhullámok és a pulzus szintjén is.

Az igaz szerelem magas frekvenciájú, míg a félelem alapú érzések alacsonyabb hullámhosszon rezegnek.

Ha beengeded az igaz szerelmet az életedbe, számíthatsz rá, hogy a pozitív hatás valamennyi területre kiterjed.

Ennek tudható be a csoda, hogy hiába töltesz rengeteg időt a pároddal, olyan, mintha mégis jobban helyt állnál például a munkahelyeden.

Elfogadott különbségek

„Mindenben egyetértünk!” – hangzik el gyakran egy párkapcsolat elején, ami nyilván utópisztikus elképzelés.

Mivel mindnyájan különbözőek vagyunk, más környezetben szocializálódtunk és más ingereket kaptunk, egy pillanatra sem várható el, hogy két szerelmes tényleg ugyanúgy gondolkodjon.

Arról nem is beszélve, hogy egy idő után ettől némileg ellaposodna a kapcsolat, hiszen a nézőpontok ütköztetése az egyik legkiválóbb lehetőség a közös fejlődésre.

Abban a pillanatban, amikor észreveszed, hogy a másik valamiben eltér tőled, vagy attól a képtől, amit kialakítottál róla magadban, és te mégis el tudod fogadni, egy lépéssel közelebb kerülsz az igaz szerelemhez.

Két részletben összesen tíz olyan ismérvet mutattunk be, melyekből beazonosíthatod a valódi, mély érzéseket. Volt már részed ilyenben?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást