Tilos a piros? Öltözködési tippek állásinterjúra, hogy előnnyel indulj

Tilos a piros? Öltözködési tippek állásinterjúra, hogy előnnyel indulj

Címlap / Stílus / Divat / Tilos a piros? Öltözködési tippek állásinterjúra, hogy előnnyel indulj

Az állásinterjún nagyon fontos az első benyomás, amit egy-egy kirívó ruhával akár könnyen el is puskázhatsz. Persze mi tudjuk, hogy szeretnéd hangsúlyozni a nőies vonalaidat, azonban a munkaadóid számára nem ez lesz igazán döntő. Hogy akkor mégis hogyan öltözhetnél fel stílusosan úgy, hogy közben nem feded el teljesen a nőiességed, azt most mutatjuk!

A kosztüm mindig nyerő

Nagyon etalonnak tűnhet, de hidd el egy decens kis kosztüm minden esetben nyerő választás lehet.

Lehet szürke vagy fekete, sőt akár még nadrágkosztüm is, hiszen egy hozzá illő blúzzal, cipővel, illetve táskával rendkívül elegáns megjelenést kölcsönöz a viselőjének és persze az is látszani fog, hogy komolyan veszed saját magadat.

Ha egy tornacipőben jelensz meg egy irodai pozíciónál könnyedén komolytalannak titulálhatnak.

Ezt pedig Te sem akarhatod igaz?

Fontos a harmónia

Persze nagyon lényeges, hogy az állásinterjú alkalmával ne akarj valaki másnak látszani, éppen ezért, ha alapvetően nem öltözködsz egyhangúan, akkor a szetted bátran feldobhatod néhány vidámabb kiegészítővel.

Egy színes sállal, övvel vagy táskával nem lőhetsz mellé, azonban nagyon fontos, hogy ezek minden esetben harmonizáljanak egymással, így a darabok válogatásánál ezt feltétlenül vedd figyelembe

Csak óvatosan a színekkel!

Vannak bizonyos tiltólistás színek, amiket az állásinterjú alkalmával jobb elkerülni.

A piros például határozott, céltudatos jellemnek mutathat, eközben azonban agressziót is sugall, éppen ezért ez a szín inkább csak a kiegészítőkön jelenjen meg!

Ezenkívül javallt kerülni a zöldnek, a sárgának és a rózsaszínnek az élénkebb árnyalatait, a sárgának azonban a narancs változata remek választás lehet, ugyanis kommunikatív, kreatív és alkotó személyiségre utal.

Szedd össze magad!

Egy állásinterjúra, semmi esetre se menj mosatlan hajjal vagy lepattogott körömlakkal,

Ilyenkor fokozottan ügyelj minden apró részletre: indulás előtt fényesítsd ki a cipőd, a hosszú hajad kösd copfba, míg a rövidet szárítsd be.

Persze azt hihetnéd, hogy ezek elenyésző részletek, mégis tudnod kell, hogy az interjú alkalmával egyetlen dobásod lehet.

Mivel az első benyomás döntő tényező, így feltétlen hozd a legjobb formád.

 

Vigyázz a sminkkel!

Nyilván nem azt mondjuk, hogy ne sminkeld ki magad, de inkább egy visszafogottabb, szolidabb make up mellett tedd le a voksod.

Ilyenkor inkább passzold a vörös rúzst és a füstös szemeket.

Alapozó, szempillaspirál, egy kis pirosító és egy nude árnyalatú szájfény tökéletes lehet. Hiszen nem buliba, hanem állásinterjúra mész.

Ezenkívül arra is ügyelj, hogy a leendő munkahelyeden ne terjengjen még órákkal később is a parfümöd illata, ezért inkább ne fújd magadra az egész üveggel!

Nem mindegy mi van a lábadon!

Ha úgy döntesz szoknyában mész, akkor semmiképpen se feledkezz meg a harisnyáról!

A legjobb választás egy testszínű darab lenne, ám egy sötétebb, akár mintás darab is belefér, már ha nem túl kihívó.

Ezenkívül a cipő is rendkívül fontos: semmiképpen se vegyél papucsot vagy balerinacipőt, de a túl szexi magassarkút is inkább kerüld.

Helyette válassz egy 2-3 cm magas, klasszikusabb lábbelit, téli időszakban pedig egy stílusos bokacsizmát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást