Ezzel a teszttel kiderítheted, mi hiányzik az életedből

Ezzel a teszttel kiderítheted, mi hiányzik az életedből

Címlap / Életmód / Lélek / Ezzel a teszttel kiderítheted, mi hiányzik az életedből

Az életünk számtalan különböző részletből áll össze, amelyek mind nagyon fontosak nekünk. Barátok, családtagok, munka és hobbik, ezek között pedig meg kell találni az egyensúlyt, hogy boldogok lehessünk. Ha ez nincs meg, azt rögtön megérezzük, a gond csak az, hogy sokszor nem is tudjuk, de ez minden problémánk forrása. Épp ebben lesz segítségedre az alábbi teszt!

Pszichológusok világszerte előszeretettel alkalmazzák ezt az ábrát, hogy segítsenek neked is objektíven látni, mi az a terület, ahol felborult az egyensúly. Az esetek döntő többségében ugyanis ez észrevétlenül történik meg, fokozatosan, így az emberek nagy része észre sem veszi, hogy valami nem stimmel – csak érzik, hogy nem elég boldogok, és többre vágynának az adott helyzetüknél.

Rajzold le az alábbi karikát, és mindegyik skála tetejére írd le, hogy azok mit képviselnek az életedben, majd számozd be őket 1-től 10-ig.

Így kell kinéznie:

Ha ezzel megvagy, jöhet az érdekes része. Gondold át, szerinted az egyes területeken hány pontot érdemelnél. A családod elsődleges fontosságú számodra, sok időt töltesz velük, vagy épp ellenkezőleg, és mostanában nem jutott időd arra, hogy minőségi programot szervezzetek együtt? A karriereddel elégedett vagy, vagy valójában már régóta próbálod rávenni magad, hogy felmondj, de egyelőre nem sikerült megtenned?

Na és mi a helyzet a személyiséged fejlődésével? Az elmúlt években előnyödre változtál, vagy fiatalabb kori önmagad rád sem ismerne, és ennek nem örülne? Minden kérdést vegyél át az egyes kategóriákban, bármit, ami csak eszedbe jut, majd adj magadnak egy számot, ami szerinted jól jellemzi az életedet ezen a téren. A végén kösd össze a vonalakat, így láthatod a saját, személyes életkerekedet.

Ideális esetben ez egy karika lenne, de az emberek többségénél egyáltalán nem is hasonlít erre.

Az egyensúly létrehozásának kezdőlépései

Épp emiatt képes az életkerék megmutatni azt, hogy melyek azok a területek, amelyeken kiemelkedően sikerül teljesítened, és mi az, amivel nem vagy elégedett. Lehet, hogy épp ez az ábra segít észrevenni azt, hogy az utóbbi időben túl sok időt töltöttél a munkáddal, vagy túl keveset foglalkoztál a saját személyes fejlődéseddel, mert minden idődet a családra és a melóra fordítottad.

Ez lehet az első lépése annak, hogy felismerd, min kell változtatnod, mert addig nem lehetsz boldog, amíg nincs meg az egyensúly az életed minden területén.

Hiszen bár valószínűleg te is imádod a párodat, gyerekeidet, néha vágysz arra, hogy a saját hobbidnak hódolj, vagy többet foglalkozhass a munkával. Ez egyáltalán nem önzőség, sőt, valójában a boldog kapcsolatok kialakításához elengedhetetlen, hogy te magad is elégedett legyél. 

Úgyhogy mostantól próbáld ki azt, hogy egy hónapig megpróbálsz mindenre elegendő figyelmet és időt fordítani. Ha nem vagy elégedett a munkáddal, küldd be pár helyre az önéletrajzod, ha keveset vagy a családoddal, utazzatok el a hétvégére, ha pedig anyagilag vagy nagyon elégedetlen, próbálj meg összeállítani egy tervet arra, hogy minél többet meg tudj spórolni. Ez a tesztidőszak elég lesz arra, hogy meglásd, mennyivel érzed magad boldogabbnak, és mi az, amin még ennél is jobban kell változtatnod a kiegyensúlyozott élet érdekében.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!