Teszt: Te tudod, hogy melyik színtípusba tartozol?

Teszt: Te tudod, hogy melyik színtípusba tartozol?

Címlap / Stílus / Teszt: Te tudod, hogy melyik színtípusba tartozol?

Persze, a legjobb a személyes stílustanácsadás, de most ez nehezen kivitelezhető.

Mégis, ha némi fogódzóra vágysz, töltsd ki tesztünket, hogy megtudd, te melyik évszak típusba tartozol.

0%

Milyen színű a hajad?

Évszak típus meghatározása CoffeeAndMilk/istockphoto

Milyen az arcbőröd?

Évszak típus meghatározása petrenkod/istockphoto

Milyen színű a szemed?

Évszak típus meghatározása o_nozdracheva/istockphoto

Melyek a kedvenc színeid?

Évszak típus meghatározása piranka/istockphoto

Mit gondolsz, melyik az a smink-alapanyag, ami nem hiányozhat az arcodról?

Évszak típus meghatározása Sasha Brazhnik/istockphoto

Te tudod, hogy melyik színtípusba tartozol?
Nyár

Tél színtípus jellemzői

Nyár típus vagy, azaz a bőrödet, hajadat és szemedet nézve az összhatás inkább hideg tónusú, mint meleg. Hajad akár szőke vagy barnás, inkább hamvas, mint vöröses csillogású, bőröd akár egy porcelánbabáé. Az évszakon belül további három típust különböztetünk meg: világos nyár, lágy nyár, hideg nyár. A világos nyárhoz leginkább az olyan finom színek passzolnak, mint halványrózsaszín, az almazöld, a levendulalila vagy a citromsárga. A lágy nyár típus színei a mentazöld, az ekrü vagy a királykék, a sötét nyárhoz pedig a türkiz, a narancssárga és a világos barna passzol. Kép: iSidhe/istockphoto.com
Ősz

Ősz színtípus jellemzői

Ősz típus vagy, az évszakok közül az egyik tipikusan meleg évszak, hajad legyen akár mézszőke vagy egészen sötétbarna, az biztos, hogy vöröses csillogású, szemszíned pedig megtalálható az őszi erdő színpalettájában. Az őszí típusnak leginkább a földszínek állnak jól, az évszakon belüli három kategóriához pedig a következők szerint érdemes választani: ha te meleg ősz típus vagy, a narancsos, bronzos színek állnak jól, míg a lágy ősznek a sötétebb meleg színek, a rozsdabarna, de az olyan hideg szín is előnyös lehet, mint a türkiz. A sötét ősznek az arany és a sötétbarna színek állnak jól.
Tavasz

Tavaszi színtípus jellemzői

Hajad szőkés-vöröses, szemed kékes-zöldes, bőröd fehér. A tavasz-típusnak a pasztellszínek állnak legjobban, de a többi jegyhez hasonlóan itt is további kategóriák szerint érdemes kiválasztani az ideális színeket. A világos tavaszhoz az olyan lágy színek passzolnak, mint a pezsgőszín, a drapp vagy a halványszürke, míg a meleg tavasznak a sötétebb meleg színek előnyösek: narancssárga, barackszín, korallpiros. A sötét tavasznak pedig az élénkebb színek közül érdemes válogatni, mint az aranysárga, a türkiz vagy a csokoládébarna.
Tél

Téli színtípus jellemzői

Tipikus hófehérke-típus vagy, akár kék, akár sötétbarna a szemed, hajad sötét, hozzá pedig világos a bőröd, arcod kontrasztos, melyhez igazából szinte minden szín remekül passzol. Jól állnak az élénk hideg színek is, mint a türkiz vagy a királykék, de nem lősz mellé a szürkével, a lilával és a pirossal sem. Bátran kísérletezz a különböző színekkel, és azok kombinációival.

Oszd meg az eredményed:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást