Furcsa módon kommunikál a testünk, ha szerelmesek vagyunk

Furcsa módon kommunikál a testünk, ha szerelmesek vagyunk

Címlap / Életmód / Lélek / Furcsa módon kommunikál a testünk, ha szerelmesek vagyunk

Mit üzen a test?

Testbeszéd alapján egy egész jellemzés készülhet egy emberről. Ezért olyan elengedhetetlenül fontos, hogy megtanuljuk jól használni. Még, ha teljesen nem is vagyunk rendben lelkileg, elérhetjük, hogy testünk egész mást közvetítsen a külvilág felé. Használhatjuk pajzsként, de akár a csábítás egyik eszközeként is. Párválasztás során az első találkozás, az első pillanat sorsdöntő lehet. Nem azért, mert tökéletesnek kell lennie, hanem, mert sokkal több érzelem lehet benne, mint néhány szóban, ami néhány pillanat múlva elszáll.

Ezért olyan fontos, hogy a tested azt kommunikálja rólad, amit a külvilág tudtára szeretnél adni.

Még az sem baj, ha kezdetben nincs mögötte esetleg kellő önbizalom. Te akkor is húzd ki magad, emeld fel az állad és magabiztos léptekkel lépj be oda, ahol a lovagod vár. Ellenkező esetben, te is jobban felfigyelnél egy önbizalomdús belépőre, nem igaz?! Egy nő számára pedig igazi fegyver a testbeszéd.

Kezdve azzal, hogy milyen pózban ül le a férfival szemben. Irányíthatjuk, hogy milyen irányba haladjon a beszélgetés. Egy nőiesebb, kecsesebb ülés, megérintve néhányszor nyakunkat, ami köztudottan a nők egyik erogén zónája, visszafordíthatatlan vonzalmat idézhet elő a férfiakban. Ám egy lazább, pasisabb póz, abszolút megszüntetheti a szexuális energiát a két fél között. 

Urald a mozdulataidat!

Néha nem könnyű tudatosan irányítani testünket, van amikor az érzelmeink teljesen átveszik az uralmat testünk felett, azonban a legtöbb esetben van hatásunk a történésekre. Így történhet meg, hogy például egy jól időzített, nem túlzásba vitt bólogatással könnyen jó pontot szerezhetsz a főnöködnél.

Egy érintéssel, öleléssel kifejezheted együttérzésedet, vagy akár ennek hiányában adhatod a másik tudtára, hogy távolságot szeretnél tartani. Szeretteink esetében ezek a mozdulatok ösztönösen jönnek és nem is kell különösképpen odafigyelni rájuk, azonban ismeretleneknél használhatjuk úgy a testbeszédet, hogy a lehető legönazonosabb színben tűnjünk fel a másik szemében. 

Grzegorz Rakowski/unsplash.com

Szerelemben mindent szabad!

Talán a szerelem az a terület, ahol a leginkább tudjuk és szeretjük kibontakoztatni testbeszédünket. Kezdve a csábítás pillanatától, egy esetleges kapcsolat kialakulásáig, a testbeszéd végigkíséri a két fél utazását. A vonzalom tipikusan egy olyan megmagyarázhatatlan dolog, amit nem tudunk irányítani. Az vagy van, vagy nincs.

Másik jellegzetessége, hogy egyből elindít olyan testi folyamatokat, melyeknek tudatában sem vagyunk. Biztos veled is előfordult már, hogy a szokásosnál hosszabb ideig időzött tekinteted egy olyan személyen, akit vonzónak találtál, esetleg a testtartásod is megváltozott, ami neked fel sem tűnt.

Azonban úgy vagyunk kódolva, hogy észrevegyük, ha valakinek ilyen testi megnyilvánulásai vannak irányunkba és, ha az érzés kölcsönös, hasonló furcsaságokat produkálhat a mi testünk is.

Ettől a ponttól pedig a mi dolgunk az, hogy a vonzalom ilyen megnyilvánulását mennyire fokozzuk további felkavaró mozdulatokkal, vagy nézéssel. A nők ezt egy fokkal tudatosabban csinálják, mint a férfiak és valljuk be, ügyesebbek is vagyunk benne. Bár biztos vagyok benne, hogy ez a férfiaknak egyáltalán nincs ellenükre, sőt örülnek, ha fürdőzhetnek a sok elismerő tekintetben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást