6 természetes megoldás szúnyogok ellen – ha nem fújkálnád rovarirtókkal magad

6 természetes megoldás szúnyogok ellen – ha nem fújkálnád rovarirtókkal magad

Címlap / Életmód / Egészség / 6 természetes megoldás szúnyogok ellen – ha nem fújkálnád rovarirtókkal magad

1/6. Illóolajos bódulat

Citronella
istockphoto

Az egyik leghatásosabb módszer a szúnyogok ellen nem más, mint a citronella. Ez a növény olyan összetevőket tartalmaz, amiknek köszönhetően a belőle készült gyertyákat te imádni fogod, a nem kívánatos “látogatók” viszont menekülnek majd előle.

Ha a lefekvés előtti fél órában meggyújtasz egyet az ágyad mellett, nem kell attól tartanod, hogy alvás közben folyamatosan a szúnyogokat kell kergetned, ugyanis egy jó darabig nem mennek a közeledbe. A boltokban már többféle változatban is kapható, de néhány hozzávaló segítségével akár te is készíthetsz házilag.

2/6. Válaszd a levendulát!

Levendula olaj
istockphoto

A levendulát akár többféleképpen is használhatod a rovarok ellen. Ha szeretnéd megakadályozni, hogy bejussanak a lakásodba, keress egy ruhadarabot, és csepegtess rá egy kis levendula olajat.

Ezután már csak az ablakodhoz kell tenned, és a szúnyogok kétszer is meggondolják, hogy bejöjjenek-e a szobádba.

De ezt a készítményt akár a szabadban is alkalmazhatod. Harminc cseppnyit keverj össze két evőkanál olíva olajjal, és oszlasd el a bőrödön. Nem csak az illatod lesz isteni, de a nap végére egyetlen csípés sem lesz majd a karodon.

3/6. Ízletes megoldás

Rozmaring
istockphoto

A nyár egyik legjobb része az, amikor összegyűlik a család, beindítjátok a kerti grillt, és együtt készítitek el a vacsorát. Úgy tűnik, hogy ezt a programot a szúnyogok is imádják, mert általában tömegesen csatlakoznak a sütögetéshez.

Mostantól viszont percek alatt elűzheted őket a közeletekből azzal, ha legközelebb tesztek az ételbe egy kis rozmaringot.

Ez a növény ugyanis olyan összetevőket tartalmaz, aminek az illatát a vérszívó rovarok ki nem állhatják. Valószínűleg nem véletlen, hogy a régebbi időkben is sok rozmaringot ültettek a kertekbe.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást