5 természetes gyógymód az allergiákra

5 természetes gyógymód az allergiákra

Címlap / Életmód / Egészség / 5 természetes gyógymód az allergiákra

Ismerj meg néhány olyan természetes orvoslást az allergiás megbetegedésekre, amelyek enyhíteni képesek az allergiás tüneteket, de megelőzésként is sikeresen alkalmazhatók!

C-vitamin

Nagyon hatékony természetes gyógymód az allergiára. Iktasd be mindennapi táplálkozásodba a C-vitaminban dús gyümölcsök/zöldségek fogyasztását.
Azok a leghajlamosabbak az allergiákra, akik C-vitamin hiányban szenvednek. Ez a vitamin, mint tudjuk, erősíti az immunrendszert és méregteleníti a szervezetet.

Papsajt

Hallottál már a papsajtról? Ez egy olyan növény, amely leginkább Európa, Ázsia és Észak-Amerika mocsaras területein nő.
Számos betegség kezelésére használják, többek között az allergiásokon is segít.

Helyi méz

Egy másik hatékony orvosság az allergia ellen a méz, ebből is a legjobb a helyi méz. Miért? Mert tartalmazza kis koncentrációban azokat a polleneket, amelyekre allergiás vagy, így a szervezet természetes módon védekezik a pollenek ellen. Kezd kis mennyiségben fogyasztani, majd fokozatosan növeld az adagot.
Egyes allergiások nem tudnak mézet fogyasztani, mert reakciót okoz szervezetükben. Ha a szervezeted nem reagál negatívan a mézre, kezd el rendszeresen fogyasztani. Kezd egy evőkanállal, majd lassan növeld az adagot.
Ne vásárolj pasztőrizált idegen mézet, csakis a helyi segíthet allergiádon. Ismerd fel milyen évszakban és milyen periódusban van problémád, ez előtt pedig szerezz be mézet és kezd el fogyasztani.

Zöld tea

A zöld tea egy jól ismert természetes gyógynövény az allergia orvoslására. Néhány olyan anyagot tartalmaz, amely hasznos pl. a pollen vagy porallergia kezelésében.
Ne adj a zöldteához egyéb gyógynövényt, tejet vagy mézet, mert ezek semlegesítik a zöld tea hasznos elemeit. Kezdd napi egy csészével, majd lassan növeld az adagot.

Echinacea (kasvirág)

Egy másik hatékony gyógynövény az allergia ellen a kasvirág. Régi idők óta ismert a népi orvoslásban.
Segít csökkenteni az allergiás problémákat, csökkenti az orrfolyást, könnyező szemet és a testben kialakuló különböző duzzanatokat. Influenza ellen is igen hatékony, tehát érdemes beszerezni belőle.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást