Szimbiózis van közted és a terményeid közt – Hogyan hangolódnak rád?

Szimbiózis van közted és a terményeid közt – Hogyan hangolódnak rád?

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Szimbiózis van közted és a terményeid közt – Hogyan hangolódnak rád?

Te elgondolkodtál már azon, hogy miért ízlik jobban, miért hat rád kedvezőbben az a zöldség és gyümölcs, amit magad termelsz, vagy, hogy mi lehet a titka a saját kezeddel és kreativitásoddal készített ételnek? Remélem rájöttél, de az sem baj, ha még sosem volt időd ezeken törni a fejedet, akkor tegyük meg most együtt!

Nem hibáztatlak, hiszen rohanó világunkban, – amit a gyorsulás korának kereszteltek –  gyakran még enni is alig jut időnk nyugodtan, ülve, megterített asztal mellett, megadva a módját, hát még hogy elmélkedjünk arról, hogy az elfogyasztott ételünk milyen módokon táplál minket.

Őszintén bízom benne, hogy azért te is azok közé tartozol, akik igyekeznek minél több tudatosságot vinni a táplálkozásukba, így bizonyára már megérezted, hogy a növények nem csupán tápanyagok bonyolult összessége és az elfogyasztott élelmiszerek hatásai túlmutatnak a fizikai test határain.

Pompás, ha meg tudsz termeszteni magadnak ezt- azt és megízlelheted a saját munkád gyümölcsét. De nincs okod szomorkodni akkor sem, ha termőterület híján készen vásárolod meg a zöldségeket és gyümölcsöket, mert van lehetőség arra is, hogy magadra hangold ezeket.

Egy talpalatnyi kert is megteszi

A növénytermelés az egyik leghasznosabb tevékenység, amit saját érdekünkben tehetünk, mert fizikailag átmozgat, kikapcsolódást nyújt, érzelmileg feltölt, lecsillapít zaklatottság esetén, „földel”, megtanít a felelősségteljes gondoskodásra, és megvilágíthatja életed eseményeinek magasabb szintű aspektusát.

A kertészkedés egyfajta meditációnak tekinthető, ami megtisztítja az elmédet. De már az is valami, ha egy tálka csírának helyet tudsz szorítani, hiszen törődni vele is kell.

Mit nevelsz beléjük?

A saját terményeid nemcsak azért lesznek egészségesebbek és hasznosabbak a számodra, mert nem használsz káros anyagokat, még csak nem is azért, mert a gondoskodásod és az önmagaddal való elégedettséged ad némi „plusz ízt” a terméseknek, hanem legfőképpen a köztetek levő kapcsolat miatt.

Egyfajta „szimbiózis” alakul ki közted és az általad nevelt növények között. Azonnal ráhangolódnak az energiáidra, amint kezedbe fogod a magokat vetés előtt, aztán rendszeresen találkoztok, szinte már egyfajta barátság szövődik köztetek.

Érzékelik a belső világodban zajló eseményeket, érzik azokat a rezgéseket, amelyeket a gondolataid és az érzelmeid útján kisugárzol magadból, és azokra reagálva fejlődnek egész idő alatt.

Kifinomult lények

A növények hozzánk hasonlóan több síkon léteznek, ennek megfelelően különböző jelentőségű célokkal rendelkeznek. Az életben maradás törekvésén túl képesek egy neked szóló energetikai üzenetet kódolni magukba, hogy amikor elfogyasztod őket a segítségedre legyenek.

Teljes lényükkel, „önzetlenül” készek támogatni, és táplálni, a számodra leginkább megfelelő, egyéni tápanyagkészletet létrehozni. Magukba gyűjtenek mindent, amivel javadra lehetnek, ha valamilyen fizikai betegség kínoz, és akkor is, ha lelki teher nyomaszt. 

Növénytermesztés otthon
Nataliya Vaitkevich/pexels.com

Magadévá teheted őket

A terményeken mindenki rajta hagyja a „névjegyét”, akivel csak kapcsolatba kerül, a termesztéstől egészen addig, míg a háztartásodba kerülnek. Ne ess kétségbe, ha nincs lehetőséged megtermelni az ételeid nyersanyagait, mert néhány egyszerű rituáléval közelebb kerülhetsz hozzájuk fogyasztás előtt. 

Azokat, az érett gyümölcsöket, amiket frissen fogyasztanál el, előzetesen fogd a kezedbe fél percig, hogy jobban rád tudjanak hangolódni. Ezt bármivel megteheted, amit másoktól vásárolsz, tehát a zöldségeket, és a gyógynövényeket is „besugározhatod”.

Amelyeket hosszabb ideig tárolsz a hűtőszekrényben, vagy a kamrában, azokat pedig látogasd meg időnként, kerülj velük közelebbi kapcsolatba, beszélj hozzájuk, üdvözöld őket, köszönd meg nekik, hogy hajlandók támogatni és táplálni téged, és biztosítsd őket arról, hogy most már összetartoztok. Simogasd meg őket hálás szívvel, vagy csak vond át felettük a kezedet a levegőben néhányszor.

Bármilyen helyen is lakj, próbálj meg legalább időnként foglalkozni olyan növényekkel, amelyeket elfogyaszthatsz, mert a lehető legtöbbet attól a tápláléktól kapod, amit te magad termesztettél illetve készítettél el.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!