Szimbiózis van közted és a terményeid közt – Hogyan hangolódnak rád?

Szimbiózis van közted és a terményeid közt – Hogyan hangolódnak rád?

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Szimbiózis van közted és a terményeid közt – Hogyan hangolódnak rád?

Nem hibáztatlak, hiszen rohanó világunkban, – amit a gyorsulás korának kereszteltek –  gyakran még enni is alig jut időnk nyugodtan, ülve, megterített asztal mellett, megadva a módját, hát még hogy elmélkedjünk arról, hogy az elfogyasztott ételünk milyen módokon táplál minket.

Őszintén bízom benne, hogy azért te is azok közé tartozol, akik igyekeznek minél több tudatosságot vinni a táplálkozásukba, így bizonyára már megérezted, hogy a növények nem csupán tápanyagok bonyolult összessége és az elfogyasztott élelmiszerek hatásai túlmutatnak a fizikai test határain.

Pompás, ha meg tudsz termeszteni magadnak ezt- azt és megízlelheted a saját munkád gyümölcsét. De nincs okod szomorkodni akkor sem, ha termőterület híján készen vásárolod meg a zöldségeket és gyümölcsöket, mert van lehetőség arra is, hogy magadra hangold ezeket.

Növénytermesztés előnyei
DragonImages/depositphotos.com

Egy talpalatnyi kert is megteszi

A növénytermelés az egyik leghasznosabb tevékenység, amit saját érdekünkben tehetünk, mert fizikailag átmozgat, kikapcsolódást nyújt, érzelmileg feltölt, lecsillapít zaklatottság esetén, „földel”, megtanít a felelősségteljes gondoskodásra, és megvilágíthatja életed eseményeinek magasabb szintű aspektusát.

A kertészkedés egyfajta meditációnak tekinthető, ami megtisztítja az elmédet. De már az is valami, ha egy tálka csírának helyet tudsz szorítani, hiszen törődni vele is kell.

Mit nevelsz beléjük?

A saját terményeid nemcsak azért lesznek egészségesebbek és hasznosabbak a számodra, mert nem használsz káros anyagokat, még csak nem is azért, mert a gondoskodásod és az önmagaddal való elégedettséged ad némi „plusz ízt” a terméseknek, hanem legfőképpen a köztetek levő kapcsolat miatt.

Egyfajta „szimbiózis” alakul ki közted és az általad nevelt növények között. Azonnal ráhangolódnak az energiáidra, amint kezedbe fogod a magokat vetés előtt, aztán rendszeresen találkoztok, szinte már egyfajta barátság szövődik köztetek.

Érzékelik a belső világodban zajló eseményeket, érzik azokat a rezgéseket, amelyeket a gondolataid és az érzelmeid útján kisugárzol magadból, és azokra reagálva fejlődnek egész idő alatt.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást