Párkapcsolat / Szerelem

Tényleg megvan köztetek a kémia? Ha tapasztalod e jeleket, biztosan fülig szerelmes vagy

Tényleg megvan köztetek a kémia? Ha tapasztalod e jeleket, biztosan fülig szerelmes vagy

Nem tudhatjuk, mikor és hol csap le ránk, de az biztos, hogy a szerelem alapja a kémia. Sokszor teljesen váratlanul toppan be az életünkbe, és az is lehet, hogy olyan személy iránt kezdünk el őrült módon vonzódni, aki egyáltalán nem az esetünk. De mit érzel akkor, ha téged is hatalmába kerít a kémia, a nagyon erős vonzalom?

Bonyolult és láthatatlan folyamatok

Nem véletlenül mondjuk, hogy „működik a kémia”, ha két ember fülig szerelmes egymásba, és nagyon vonzódik a másikhoz. Amikor szerelmesek leszünk, akkor egészen bonyolult vegyi folyamatok mennek végbe szervezetünkben. Végeztek erre vonatkozóan kutatásokat, és kiderült, hogy a szerelem azokat az agyi területeket hozza működésbe, amiket a legkeményebb drogok.

Részben emiatt alakul ki a másik iránt érzett függőség – ez elsősorban a fizikai vonzalomban jelenik meg, másodsorban pedig az érzelmeinkre hat: féltékenyek leszünk, aggódni kezdünk, magunknak akarjuk a másikat.

Az első és legegyértelműbb jel tehát az, ha tényleg majdnem megbolondulsz azért, hogy a másik feleddel lehess. Már-már fizikai fájdalmat érzel, ha nem tudtok találkozni, vagy éppen összebújni.

Nem tudsz reálisan gondolkozni

Tényleg megvan köztetek a kémia? Ha tapasztalod e jeleket, biztosan fülig szerelmes vagy

Ez a megváltozott testi-lelki állapot vezet oda is, hogy felelőtlen döntéseket hozol, avagy képtelen leszel reálisan látni a dolgokat. Jó példa erre, ha olyasvalakivel vagy együtt, akivel nem kellene. Bár tudod, hogy hosszú távon nem fog működni, esetleg annyira különbözik a felfogásotok, életcélotok, hogy tisztában vagy azzal, köztetek legfeljebb szex lehet. Mégis, a fizikai vonzalom jelenléte annyira erős, hogy nem tudsz neki nemet mondani, sőt, keresed az alkalmakat, hogy újra és újra együtt legyetek.

Képtelen vagy logikus, racionális döntéseket hozni, pont úgy, mintha valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt lennél.

Sovány vigasz, de ez a függés nem tart örökké, és egyre könnyebb lesz az eszedre hallgatnod – a tényen ugyanakkor nem változtat, hogy ha ezt tapasztalod magadon, minden bizonnyal nagyon erősen dolgozik köztetek a kémia.

Felszabadulnak a szexuális energiák

Aligha lehet ezt is mással magyarázni, mint különféle kémiai folyamatokkal és a tudatalattinkra ható, hormonális változásokkal, de ha valakivel vonzódtok egymáshoz, akkor érezhetően vibrál köztetek a szexuális energia. Úgy érezheted, mintha mágnesként vonzana, vagy éppen egy kellemes, bizsergető villámcsapás érne, amikor – akár véletlenül – hozzád ér.

Tényleg megvan köztetek a kémia? Ha tapasztalod e jeleket, biztosan fülig szerelmes vagy

Még akkor is, ha semmilyen szexuális töltetű mondanivalója nem volt, és nem is tett semmi vonzót, azonnal úgy véled, hogy készen lennél ágyba bújni vele. Valószínű, hogy kicsit zavarba jössz (legalábbis belül mindenképpen), esetleg elpirulsz, és minden bizonnyal azon agyalsz, hogy ezt vajon ő is érzi-e. Úgy érzed, a homlokodra van írva, hogy szexuálisan vonzódsz hozzá, és ezt körülötted mindenki más is pontosan látja.

Azt tapasztalod, hogy szikrázik köztetek a levegő, futkos rajtad a libabőr, és azonnal mosolyogni támad kedved, ha meglátod.

Ez persze még nem feltétlenül utal szerelemre, könnyen lehet csupán erős szexuális vonzalom, de a legtöbb jó kapcsolat egész pontosan erre épül, még ha ez egy kicsit csúnyán, és a legkevésbé sem romantikusan hangzik.

Képek forrása: halfpoint/Depositphotos.comdoble.dphoto/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást