Október és február közt ezeket a krémeket hanyagolni kellene

Október és február közt ezeket a krémeket hanyagolni kellene

Címlap / Stílus / Arc / Október és február közt ezeket a krémeket hanyagolni kellene / 2. oldal

Akné elleni termékek

A pattanásos vagy súlyosan aknés bőr ellen felírt kenceficék szinte minden esetben hatékonyan csökkentik az arc zsírosságát és szépen összehúzzák a pórusokat is. Azonban ezzel együtt azt eredményezik, hogy kiszárítják a bőrt. A hideg idő beálltával – pattanások ide vagy oda – érdemes leállni azokkal a termékekkel, amikben szalicilsav vagy benzoyl peroxid van. Ha nem tudsz lemondani ezekről a krémekről vagy lemosókról, akkor is próbáld meg kevésbé frekventáltan használni őket, hogy a hűvös, száraz levegő ne okozzon további irritációt. 

A szalicilsav egyik hatásos helyettesítője lehet az azelainsav. Ez tulajdonképpen egy olyan karbonsav, ami rozsban, búzában és árpában is megtalálható, természetes vegyület. Ez a szuper sav antibakteriális hatású és nemcsak akné, hanem rosacea vagy fokozott bőrérzékenység ellen is használ. A tonikoknál már említett niacinamid szintén jó választás, mert csökkenti a gyulladást és a hiperpigmentáció okozta sötét pöttyök vagy foltok ellen is hatékony. 

Retinol

A sztárok öregedésgátló csodaszere a retinol, amely egyébként is óvatos használatot követel. Valóban remek hatása a sejtmegújítás, azonban túlzásba vitt használata hámlást is előidézhet. Ha nálad még sosem okozott bőrirritációt a termék – természetesen ez a bőrtípustól és a retinol erősségétől is függ – ősszel akkor is vedd vissza a használatát egy, maximum két alkalomra, vagy használd úgy, hogy előbb kened fel a hidratálót és csak utána a retinolt.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást