Október és február közt ezeket a krémeket hanyagolni kellene

Október és február közt ezeket a krémeket hanyagolni kellene

Címlap / Stílus / Arc / Október és február közt ezeket a krémeket hanyagolni kellene

Alkohol-tartalmú tonik

A tonik ugyan nem elengedhetetlen lépése az arcápolási rutinnak, de sokan szeretik és esküsznek rá. Nem minden tonik alkoholos, amelyikben nincs ez az összetevő, nyugodtan használd tovább. Ha megnézed a flakonon a termék tartalmát, némelyik tartalmaz izopropylt, mentolt vagy etil alkoholt, ezek pedig kemény kiképzésnek vetik alá a bőrt. Kiszárítják, vagy irritációt is okozhatnak. Itt érdemes megjegyeznünk, hogy az ilyen arctonikokat egyébként sem ajánlják a bőrgyógyászok – még nyáron sem – főleg az érzékeny bőrűeknek érdemes ódzkodniuk ezek használatától. Olyan tonert keress, amiben van hyaluronsav vagy olyan hatóanyag, mint a niacinamide, az biztosan nem szárítja tovább a bőrt.

Agyagos maszk

Egy tápláló pakolást mindig meghálál az arc, ha pedig zsíros a bőröd, az agyagos tisztító maszk is hasznos lehet.

Sokan használják arcuk „detoxikálására” is az agyagot, azonban a hidegebb idő beálltakor ezek használatát érdemes visszafogni, mert túlságosan kiszáríthatja a bőrt. Ősszel a hidratáló, tápláló arcmaszkok ideje jön el.

Illatosított termékek és esszenciális olajok

Sok bőrgyógyász eleve nem javasolja az illatosított termékek használatát, mert az érzékeny bőrűeknél irritációt okozhat. Ez különösen fontos a hűvös időszakokban, mikor hideg és száraz a levegő. Ugyanez vonatkozik az esszenciális olajokra is. Lehet, hogy tavasszal és nyáron gond nélkül használod őket, ősszel pedig hirtelen túlérzékeny leszel rá és szárazságot, kipirosodást okoznak. A bőr védőrétege ilyenkor különösen sérülékeny, így ha kipirosodást vagy szárazságot észlelsz, kerüld az esszenciális olajokon és az erősen illatosított („fragrance” vagy „perfume” néven szerepel a hatóanyagok között) termékeken kívül azokat is, amelyek linaloolt tartalmaznak.

Strelciuc Dumitru/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást