Tekintélyes környezetvédelmi kitüntetés a lengyel márka számára

Tekintélyes környezetvédelmi kitüntetés a lengyel márka számára

Címlap / Otthon / Dekor / Tekintélyes környezetvédelmi kitüntetés a lengyel márka számára

A környezetvédelemet általában ritkán hozzuk kapcsolatba egy konkrét állammal. Pedig Németország pont egy olyan ország, ahol nagyon is komolyan veszik a környezetvédelmet. A múlt század 70-es éveinek végén nyugati szomszédjaink létrehozták a Blue Angel tanúsítványt, amely a mai napig egyike a magas környezetvédelmi követelményeket teljesítő a termékeknek odaítélt legfontosabb elismeréseknek. Az elmúlt 40 év alatt a tanúsítványt 1.600 cég 12.000 terméke nyerte el. Az utóbbi időben a kék angyal szimbólum megtalálható egy lengyel gyártó – az Arbiton márka – által készített, vinyl padló alátéteken: Multiprotec Vinyl Click Antislip, Multiprotec Vinyl Click i Multiprotec Vinyl Click Hardlay. Mit jelent ez a gyakorlatban? (X)

1978 óta a Blue Angel a független szakértők egy csoportja által, meghatározott és nyilvánosan elérhető kritériumok alapján, kiválasztott környezetbarát termékek és szolgáltatások elismerése. E megbecsült elismerés odaítélési szabályai és kritériumai elsősorban a nyersanyagok és a végtermék előállítási folyamatát helyezik előtérbe, az egész termelési folyamatban a természeti környezetre kifejtett negatív hatás minimalizálása szempontjából.

„A Multiprotec csoportból három, vinyl padló alátét nyerte el ezt a legrégibb és a környezetvédelem szempontjából a világszerte legfontosabb tanúsítványt. Odaítélésének kritériumai globális környezetvédelmi jelölések alapját képező más ISO szabványnak kidolgozásához is hozzájárultak. A termékek minősítésekor értékelik a takarékos nyersanyag-felhasználást, a szennyezések mennyiségének minimalizálását, zajcsökkentést, a hulladékok kiküszöbölését illetve mennyiségük redukálását és újrahasznosításuk lehetőségét. A Multiprotec alátétcsalád egyike annak a viszonylag kisszámú lengyel terméknek, amelyek elnyerték ezt a tanúsítványt“ – jelentette ki Artur Tomikowski, az Arbiton márka Marketing igazgatója.

„Fontos számunkra, hogy vinyl padlókhoz való alátétünk biztonságos legyen a felhasználó számára, a gyártási folyamat pedig ne legyen lényeges hatással környezetünkre. Ezért egyre több újítást vezetünk be, amelyeknek köszönhetően még inkább környezetbaráttá válunk. A Blue Angel azt üzeni a fogyasztónak, hogy a laminált és vinyl padló alátétek biztonságosabbak az azonos fajtájú egyéb termékeknél. A Blue Angel jellel ellátott termékek emissziós szintje rendkívül alacsony, ami egészséges klímát biztosít a helyiségekben.“ Tette hozzá.

A Blue Angel egy környezetvédelmi jelölés, amely formálisan a német kormány tulajdona. A tanúsítvány magas standardokat határoz meg a környezetbarát termékek tervezésére, és az utóbbi 40 évben bizonyítottan egy fenntarthatóbb fogyasztás támogatója. Mára már a termékek és szolgáltatások 100-nál több kategóriájára kidolgozták a Blue Angel tanúsítás kritériumait. Vannak közöttük napi használati tárgyak, bútorok, fa, papír vagy műanyag termékek. A logó az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának (UNEP) logótípusára utal. A külső gyűrű a „KÉK ANGYAL“ ÉS „NÉMET KÖRNYEZETVÉDELMI JELÖLÉS“ szavakat tartalmazza. A Blue Angel szimbólummal megjelölt termékek környezetbarátabbak és egészségesebbek, mint az ugyanabba a kategóriába sorolt egyéb termékek.

A Blue Angel tanúsítványt mindhárom, vinyl padlókhoz készült Arbiton alátét poliuretán-ásványi alátét (PUM). Rendkívül alacsony szintre csökkentik a hang terjedését, növelik a padló tartósságát, védik a panelek csatlakozásait és padlófűtéshez is ideálisak. Ezek a piacon elérhető legdrágább panelek védelmére készült, technológiailag nagyon fejlett termékek. A legjobb PUM alátétek a párazáró fóliát és a ragasztószalagot is magukban foglalják, így megkönnyítik a szerelést, és közben teljes mértékben védik a padlót.

A piacok digitalizációja, globalizációja és a bonyolult beszállítási láncok egyaránt kihívást jelentenek a modern környezetvédelem számára. A környezetvédelmi címke segít a gazdaság változásait egy fenntarthatóbb fejlődés irányába alakítani és támogatni a szigorú környezetvédelmi normákat teljesítő, innovatív termékeket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást