VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A hűtőszekrény fagyasztórekesze gyakran a tökéletes hely egy-egy étel hosszabb távú tárolására, különösen, ha azokat szeretnénk későbbi időpontban újra felhasználni. Ugyanakkor nem minden élelmiszer alkalmas a fagyasztásra. Számos olyan termék létezik, amelyek textúrája, íze, sőt néha a tápanyag tartalma is károsodik, ha megpróbáljuk lefagyasztani. De miért van ez így, és konkrétan mely élelmiszereket érdemes különösen óvatosan kezelni? Vizsgáljuk meg a következő listát!
Tej és tejtermékek
A tej fagyasztása első ránézésre gazdaságos ötletnek tűnhet, ha például nagy mennyiséget vásároltunk akció keretén belül. Azonban a valóságban a tej és az egyéb tejtermékek, mint a joghurt vagy a tejszín, minősége jelentősen romolhat a fagyasztás hatására. A tej kristályosodik, és kiolvasztás után darabossá válhat, a joghurt és a tejszín pedig elveszítheti krémes textúráját, amitől nehézkessé válhat a keverhetőségük. Egyedül a vaj és a natúr sajtok azok a tejtermékek, melyek viszonylag jól viselik a fagyasztást, mivel ezek zsírban gazdagabbak, így a textúrájuk kevésbé károsodik.