Mit tegyél, ha rosszul indul a napod? – Így teheted jobbá a folytatást!

Mit tegyél, ha rosszul indul a napod? – Így teheted jobbá a folytatást!

Címlap / Életmód / Egészség / Mit tegyél, ha rosszul indul a napod? – Így teheted jobbá a folytatást!

Akár akarod, akár nem, vannak olyan napok, amikor bal lábbal kelsz fel és nagyon nehéz megállítani a rossz hangulat áradását… De nem lehetetlen! Bár úgy érzed, az egész univerzum összeesküdött ellened, igazából ez csak a te fejedben létezik. Ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy megmutasd, milyen fából faragtak, és jobbá tedd magadnak a folytatást!

Válts szemüveget!

Nem mindegy, milyen szemüvegen keresztül nézed a világot, így ha éppen egy olyan reggelbe csöppentél, hogy elaludtál, kapkodsz, elrontod a hajadat, ráadásul még az aznapi szett sem 100%-os, akkor állítsd meg magadat egy percre és változtasd meg a gondolataidat. Nem akkor kell pozitívan szemlélni az életet, amikor minden rendben van, hanem akkor, amikor úgy érzed, semmi sem tökéletes.

Szóval nincs más dolgod, mint leállni a kapkodással, nevetni egy jót az elszúrt hajkoronádon és emelt fővel besétálni a munkahelyedre. Lehet, hogy a női kollégáidtól kapsz egy-két szúrós tekintetet a külsődre, de ne érdekeljen. Ez csak egy nap a sok ezer közül, ráadásul másnap már bizonyíthatsz is, hogy igazi stíluskirálynő vagy.

Hallgass zenét!

Azt már kutatások is bizonyították, hogy a zene rendkívül jótékony hatással van az emberekre, így amikor azt érzed, hogy ez a nap menthetetlen, akkor tedd be a kedvenc számodat.

Nem szükséges relax zenét hallgatnod – ha téged Marilyn Manson zenéje nyugtat meg, akkor hallgasd azt.

Tipp: Állíts be a reggeli készülődéshez pár pörgős számot, és hamar megfeledkezel róla, hogy munkába indulsz éppen.

Sportolj!

Nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy reggel sportoljon, de ha van rá mód, akkor vágj bele, mert ez egyből feltölt energiával.

Nem biztos, hogy sok kedved lesz korán reggel kikászálódni az ágyból és kimenni a hidegbe, ezért választhatsz akár benti sportot is.

Az interneten rengeteg intervall tréning közül válogathatsz, ami tényleg nagyon átmozgat és abban is biztos lehetsz, hogy jó pár kalóriától megszabadít.

Erőltesd magadra a jókedvet!

Néha ez kell ahhoz, hogy tényleg megjöjjön a hangulatod a nevetéshez.

Ha például a munkahelyeden vagy és borzalmas hangulatod van, akkor tarts óránként öt-tíz perc szünetet, amikor megnézel egy videót, ami feldob, vagy kávéztok egy jót a kolléganőddel. Igazából csinálj bármit, ami boldoggá tesz, csak ne hagyd, hogy a rossz közérzet eluralkodjon rajtad. Te tudod, hogy mivel tudod magadat kihozni ebből a helyzetből, szóval tegyél érte.

Igen, fontos a munkád, de te is sokkal hatékonyabban tudsz majd dolgozni, ha lelkileg helyrerázod magad.

Esti program a barátokkal

Egy húzós munkanap után nincs is jobb érzés annál, mint amikor a barátaiddal lazítasz.

Végre abban a közegben lehetsz, ahol önmagadat tudod adni és teljesen feltöltődhetsz. Ha nincs kedved nagyon kimozdulni, akkor maradjatok otthon, főzzetek egy finom vacsorát és nézzetek meg egy jó filmet. A hideg estéken amúgy is nagyjából csak ehhez van kedvünk. 🙂

Az is szuper program lehet a barátaiddal, ha rendeztek egy társasjáték estet, ahol újra gyerekek lehettek, és ami még jobban összekovácsolja majd a csapatot. De ha inkább csak a legjobb barátoddal szeretnél lenni, akkor hívd át és lelkizzétek át az egész estét.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!