Tedd meg ezt a néhány apróságot és sokkal rendezettebb lesz az otthonod

Tedd meg ezt a néhány apróságot és sokkal rendezettebb lesz az otthonod

Címlap / Otthon / Dekor / Tedd meg ezt a néhány apróságot és sokkal rendezettebb lesz az otthonod

Időről időre rendszerezem itthon a holmikat és a ruhákat, de aztán eltelik néhány hét, és úgy néz ki, kezdhetem elölről az egészet. Ebben bizonyára közrejátszik az időhiány, valamint az, hogy rajtam kívül a háromévesem is előszeretettel pakol… Ennek ellenére mindig elhatározom, hogy a következő rendrakás már végleges lesz. Talán ezekkel a praktikákkal sikerül?

Válassz méretes kosarakat

Az előszobában szinte állandó a rendetlenség minden otthonban – csak kevés olyan lakás akad, ahol méretes ez a helyiség, vagy ha mégis jut hely a beépített szekrénynek, akkor azt a család legtöbb tagja nem rendeltetésszerűen használja.

A legjobb megoldás, ha rendszerező kosarakat szerzel be, és nem fukarkodsz a mérettel: jusson mindenkinek hely!

Ha van rá időd, bátran díszítsd fel a kosarak, dobozok egyik oldalát, akár a tulajdonos nevével, így mindenki tudni fogja, hova pakolhat, és hol keresse a holmijait.

A ládákba könnyen és gyorsan bele lehet dobálni a sapkákat, sálakat, így erre a rutinra még a leglustább családtagok is rávehetőek.

 

Gondold újra a hűtőszekrényedet!

A legtöbben nem rendeltetésszerűen és főleg nem helyesen használjuk a hűtőnket: sokszor régen megromlott szószokat tárolunk bennük, rossz polcra tesszük a zöldségeket és úgy általában nagy rendetlenséget hagyunk ebben a fontos háztartási gépben. Itt az ideje, hogy ezen felülkerekedj!

Érdemes különféle tárolókat vásárolnod a hűtődbe, mert így sokkal átláthatóbbá válik az egész és több holmit tudsz majd belerakni, ráadásul az élelmiszerek is tovább frissek maradnak majd.

Ügyelj a vásárlásnál arra, hogy egymásra tehető rekeszeket vásárolj, hiszen ezzel is rengeteg helyet megspórolhatsz.

 

Ismerkedj meg a KonMari stílussal

Ha rendszeres a káosz a gardróbodban, akkor több praktikát is érdemes bevetned: ezek közül az egyik legismertebb technika a KonMari. A komplett életvitel megalkotója Marie Kondo, aki egyébként korántsem csak a gardróbra vonatkoztatta a meglátásait, hanem a teljes otthonra.

A ruhákat illetően is számos praktikus meglátása van, ezek közül az egyik az, hogy a holmikat nem egymásra pakolva, hanem élükre állítva, hajtogatva érdemes tárolni.

Ez elsőre talán furcsa megoldásnak tűnik, de ezzel a technikával tökéletesen átláthatod a teljes gardróbodat, mégpedig anélkül, hogy bármihez hozzá kellett volna nyúlnod. 
 

 

Gondold újra a nyitott polcokat

A nyitott polcok nagyon trendinek bizonyultak az utóbbi években, de nem minden esetben praktikusak.

A teret nagyobbnak, szellősebbnek mutatják, ellenben igazi porfogók lehetnek, és nem is feltétlenül praktikusak, ha túl sok holmid van.

Amennyiben mégis inkább a nyitott polcok mellett szeretnél voksolni, itt is érdemes bevetned a tárolókat.

Szerencsés, ha egyforma, de legalább egymással harmonizáló tároló dobozokat, rekeszeket választasz, és csak olyan holmikat teszel beléjük, amiket tényleg rendszeresen használsz. 

 

Lásd más szemmel a szekrényedet!

A szekrényeknél keresve se találnánk jobb alkalmatosságot a különféle holmik, ruhák elhelyezésére. Azonban a többség rutinszerűen használja a szekrényét és ennek eredménye gyakran a kihasználatlan tér.

A szekrények általában nem testre szabottan, sokoldalúan kombinálhatóan készülnek, pedig ezen a téren gyakran egészen egyediek, személyesek lennének az igények.

Neked is érdemes egy kicsit más szemmel nézned a szekrényedre és átgondolnod, hogy néhány extra polc, vagy akár akasztó felszerelésével mennyi helyet tudnál nyerni magadnak. Ez gyakran utángyártást igényel, de ez még mindig olcsóbb, mint egy új szekrény – ráadásul extra helyre sem lesz szükséged!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást