Tavaszi vibráló kék szemhéj, Marc by Marc Jacobs módra

Tavaszi vibráló kék szemhéj, Marc by Marc Jacobs módra

Címlap / Stílus / Arc / Tavaszi vibráló kék szemhéj, Marc by Marc Jacobs módra

A 2014-es tavaszi-nyári sminktrendek közül talán a sugárzóan élénk kék szemfestés viselése igényli a legnagyobb bátorságot. A bohó és fiatalos stílusáról ismert Marc by Marc Jacobs modelljei bevállalták a kifutóra a vibráló kék színű festéket, ami egy nude arccal és ajakkal párosult. Nem lenne szerencsés egy az egyben átültetni a színpadról utcai viseletre a sminket, de néhány trükkel máris viselhetőbbé varázsolhatjuk. A cikkben olyan praktikákat találtok, amik nem csak a kék, hanem bármilyen élénk szemhéjfestéket hordhatóbbá tesznek, úgyhogy mindenképp érdemes végigolvasni!

Alapozás és szemöldök

A szemöldökünket rajzoljuk be lágyan ceruzával vagy egy matt, színben passzoló szemhéjpúderrel. A szemhéjra használjunk szemhéjalapozót, hogy tartósabb és intenzívebb hatást érjünk el a festékekkel.

Színes alap

A teljes szemhéjamat befedtem egy szuper élénk, krémes állagú, vastag kék L.A. Girl ceruzával, aminek a széleit kicsit eldolgoztam egy tiszta ecsettel. Kék helyett fehér alapot is lehet használni, az is felélénkíti a rákerülő szemhéjpúdert.

Szemhéjfestés

Finom, ütögető mozdulatokat használva pakoljunk fel a színes bázisra egy réteg szemhéjpúdert, aminek szintén élénk kék színe van. Én a Coastal Scents 88-as palettájából választottam egy árnyalatot.

Árnyékolás

Válasszunk egy nem túl sötét, természetes, barnás vagy szürkésbarna árnyalatú szemhéjpúdert, és dolgozzuk el vele a kéket a szemöldök irányában. Ez nagyon fontos lépés, amit érdemes megjegyezni. A szemhéjra felvitt, elsőre viselhetetlennek tűnő színeket is könnyedén tompíthatjuk és hordhatóvá tehetjük, ha egy natúr árnyalattal dolgozzuk el a széleket.

Utolsó simítások

Az alsó vízvonalat húzzuk ki fehérrel, hogy igazán üde és nyílt legyen a tekintetünk. Befejezésként spirálozzuk a pilláinkat.

Mivel kombináljam?

Minden figyelmet a szemre akarunk összpontosítani, így az arc többi részét hagyjuk natúron. Egy kevés bronzosító kerülhet az arcra, az ajkakat pedig hidratáljuk ajakápolóval vagy színezzük egy enyhén fedő, természetes nude rúzzsal.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást