Tavaszi vibráló kék szemhéj, Marc by Marc Jacobs módra

Tavaszi vibráló kék szemhéj, Marc by Marc Jacobs módra

Címlap / Stílus / Arc / Tavaszi vibráló kék szemhéj, Marc by Marc Jacobs módra

A 2014-es tavaszi-nyári sminktrendek közül talán a sugárzóan élénk kék szemfestés viselése igényli a legnagyobb bátorságot. A bohó és fiatalos stílusáról ismert Marc by Marc Jacobs modelljei bevállalták a kifutóra a vibráló kék színű festéket, ami egy nude arccal és ajakkal párosult. Nem lenne szerencsés egy az egyben átültetni a színpadról utcai viseletre a sminket, de néhány trükkel máris viselhetőbbé varázsolhatjuk. A cikkben olyan praktikákat találtok, amik nem csak a kék, hanem bármilyen élénk szemhéjfestéket hordhatóbbá tesznek, úgyhogy mindenképp érdemes végigolvasni!

Alapozás és szemöldök

A szemöldökünket rajzoljuk be lágyan ceruzával vagy egy matt, színben passzoló szemhéjpúderrel. A szemhéjra használjunk szemhéjalapozót, hogy tartósabb és intenzívebb hatást érjünk el a festékekkel.

Színes alap

A teljes szemhéjamat befedtem egy szuper élénk, krémes állagú, vastag kék L.A. Girl ceruzával, aminek a széleit kicsit eldolgoztam egy tiszta ecsettel. Kék helyett fehér alapot is lehet használni, az is felélénkíti a rákerülő szemhéjpúdert.

Szemhéjfestés

Finom, ütögető mozdulatokat használva pakoljunk fel a színes bázisra egy réteg szemhéjpúdert, aminek szintén élénk kék színe van. Én a Coastal Scents 88-as palettájából választottam egy árnyalatot.

Árnyékolás

Válasszunk egy nem túl sötét, természetes, barnás vagy szürkésbarna árnyalatú szemhéjpúdert, és dolgozzuk el vele a kéket a szemöldök irányában. Ez nagyon fontos lépés, amit érdemes megjegyezni. A szemhéjra felvitt, elsőre viselhetetlennek tűnő színeket is könnyedén tompíthatjuk és hordhatóvá tehetjük, ha egy natúr árnyalattal dolgozzuk el a széleket.

Utolsó simítások

Az alsó vízvonalat húzzuk ki fehérrel, hogy igazán üde és nyílt legyen a tekintetünk. Befejezésként spirálozzuk a pilláinkat.

Mivel kombináljam?

Minden figyelmet a szemre akarunk összpontosítani, így az arc többi részét hagyjuk natúron. Egy kevés bronzosító kerülhet az arcra, az ajkakat pedig hidratáljuk ajakápolóval vagy színezzük egy enyhén fedő, természetes nude rúzzsal.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!