Tavaszi bőrfrissítés 6 lépésben

Tavaszi bőrfrissítés 6 lépésben

Címlap / Stílus / Test / Tavaszi bőrfrissítés 6 lépésben

Tavasszal nem csak a természet újul meg, hanem a testünk és a lelkünk is. Utóbbinak általában elegendő a temérdek virág látványa és az első forró napsugarak megérkezése, míg előbbinek olykor nem árt egy kis segítség.

Radírozz!

Hetente egyszer nem szabad nélkülözni a bőr- és testradírt a rutinodból, s ez különösen igaz a tavaszi időszakban. Mivel a bőrradírozás során eltávolítod az elhalt hámsejteket, újabb bőrréteg kerül a felszínre, ami üdébb, egészségesebb, fiatalabb. Egyszóval a tavaszi bőrfrissítés első fázisa mindenképpen a bőrradírozás.
 
Bármelyik nagyáruházban, vagy drogériában beszerezhetsz egy-egy adag bőrradírt, de otthon is elkészítheted őket pl. tengeri só, olajok, tejtermékek segítségével. Arra nagyon ügyelj, hogy arcodra mindig gyengébb szemcséket kenj fel, a testedre nyugodtan alkalmazhatsz durvább alapanyagokat is.
Ha pedig nincs kedved házi kencékkel bajlódni, akkor egyszerűen kapd elő a luffaszivacsot és alaposan dörzsöld végig vele magadat.

Gőzölés

Ha elmész a kozmetikusodhoz, akkor csak feküdnöd kell, ő mindent megcsinál helyetted, de természetesen meglátogathatsz egy gőzfürdőt, vagy akár otthon is előkészíthetsz magadnak mindent, ami a gőzöléshez kell. Ennek a félórás procedúrának a segítségével tökéletesen el tudod távolítani a mélyebben rejlő szennyeződéseket is, amiket a bőrradír nem tudott a felszínre hozni.
 
Egy lavórba önts lobogó, forró vizet, bőrtípusodnak és kedvednek megfelelően illóolajokat, vagy gyógynövényeket. (Arra figyelj, hogy olyan alapanyagokat válassz, amik gyógyhatásának nem árt a forró víz.) 
 
Ezután teríts a fejedre egy nagy törölközőt, majd amíg csak szusszal bírod, hajolj a forrón párolgó víz fölé. Ezután már könnyebben ki fogod tudni tisztítani a makacsul ragaszkodó mitesszereket, bőrhibákat.

Mélyen hidratáló pakolások

A radírozás és a gőzölés után nem maradhat el a hidratálás sem. Tavaszi arcpakolás gyanánt mindenképpen érdemes friss gyümölcsöket és zöldségeket bevetni, hiszen ilyenkor ezekben van a legtöbb vitamin. A gyümölcsöket érdemes natúr joghurttal társítani, s így felkenni a bőrre. 
A hidratáló pakolást akkor tedd fel, ha legalább 20 percet le tudsz pihenni, ennyi idő általában kell, hogy az alapanyagok kifejtsék jótékony, frissítő hatásukat. Ha letelt az idő, a pakolást nedves vattapamaccsal töröld le, majd langyos vízzel öblítsd le arcodat, végül pedig hidratáld a korodnak és bőrtípusodnak megfelelő arckrémmel.

A test mélyhidratálása

Testápolás során a különböző krémeket érdemes legalább heti rendszerességgel alkalmaznod, de bőrfrissítés esetén nyugodtan használhatod őket akár három-négy alkalommal is. Mivel ez meglehetősen nagy mennyiség, célszerű félretenned az illóanyagokkal és a különböző – olykor mérgező – adalékokkal dúsított testápolókat. 
 
A patikákban sokszor csak pár száz forinttal drágábban kaphatóak olyan krémek, amik semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak, kifejezett érzékeny, allergiás bőrre lettek kifejlesztve. Ezek a krémek nagyon jó minőségűek és bárki használhatja őket. 

Elő a fényvédőkkel!

Télen is hajlamosak vagyunk félretenni az UV-szűrős krémeinket, pedig ez az az alapvető szépségápolási termék, ami mindenkinek és mindig ott kellene lennie a polcán. Tavasszal még jobban felerősödik a sugárzás, ezért elengedhetetlen, hogy olyan arckrémet válassz, ami UV-szűrővel van ellátva. 
 
Ha rendszeresen sminkelsz, akkor az alapozódnak kell rendelkeznie ilyen tulajdonsággal, de ebben az esetben sem árthat, ha a reggeli hidratálás már eleve fényvédő használatával kezdődik. 

Ügyelj a táplálkozásra is!

A külső bőrfrissítés nem elhanyagolható, de minden a test belsejében kezdődik, ha arra nem figyelsz, akkor akármilyen csodakencét bevethetsz, nem fog használni. Ügyelned kell a megfelelő mennyiségű, minőségi folyadékbevitelre, hiszen tested túlnyomó többsége vízből áll, ennek az elemnek a segítségével tud létezni, megújulni.
 
Szerencsére tavasszal már sokkal könnyebb friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutni, nincs tehát kifogás, igenis pótolni kell a hiányt az étkezéssel, vagy akár kiegészítő vitaminok szedésével.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!