A tavasz legvonzóbb mintái

A tavasz legvonzóbb mintái

Címlap / Stílus / A tavasz legvonzóbb mintái

Végre elmondhatjuk, hogy itt a tavasz! Nyílnak a virágok, zöldellenek a fák, és mostanra eldobhatjuk a nagykabátot is. Kicsit ilyen ez a divat világában is. A nehézkes, vastag kabátok és pulcsik helyett inkább könnyedebb blúzokkal, felsőkkel, ruhácskákkal, vibráló, élénk színekkel és mintákkal találjuk szembe magunkat az üzletekben. Időzzünk el picit, a minták világában, és tudjuk meg, hogy melyek a legmenőbb, és tekinteteket leginkább vonzó mintás darabok, illetve hogyan érdemes viselni őket.

A romantikus virágminták

Idén tavasszal szebbnél szebb virágmintás darabok közül válogathatunk az üzletek polcairól. Egyaránt divatosak az apróbb és a nagyobb virágminták is. Különböző sziluettekről köszönhet szembe velünk ez a könnyed, tavaszi motívum. Találkozhatunk kis ruhácskákon, szoknyákon, pólókon, blúzokon is ezzel a mintával. Nagyon nőies és finom stílust képviselnek, így akkor is nőies maradsz, ha egy sportosabb összeállításban viseled magadon. Érdemes a mintás darabokat pasztell, vagy valamilyen élénk színnel társítani, ugyanis azzal mutatnak a legjobban.

Az előnyös alakformáló

Néhány éve divatba jöttek az alakot előnyösen hangsúlyozni tudó mintavilágú, és kialakítású ruhák, illetve felsők.  A vékonyabb alkatot optikailag még karcsúbbá teszi, akinek pedig kicsit szélesebb a dereka, vagy a csípője, azok számára pedig kifejezetten egy kincsnek számíthat egy ilyen praktikus darab. Most a color blocking trenddel egybekötve sok izgalmas, színes változattal is találkozhatunk.

Bájos pöttyös

A pöttyös mintás darabok idén a 60-as évek stílusjegyeid hordozzák, ezért egy ilyen mintájú ruhában könnyen elképzelhető, hogy picit talán időutazónak érezzük magunkat. Előfordulnak ruhák, felsők esetében a kerekített gallérmegoldások, illetve az ,,A” vonalú ruhafazonok is ennek a kornak a hangulatát idézik. A minta jellege miatt inkább elegáns és sportosan elegáns stílusban érdemes viselni. Társítsuk inkább egyszínű darabokkal. A kísérletező típusoknak a csíkos mintával történő társítást javaslom. Ebben az esetben a minták léptéke és vastagsága az, ami kardinális fontosságú szerepet képvisel az összeillőségét illetően.

Matróz csíkos

Természetesen nem csak tóparton, vagy hajókázás közben viselhetünk ilyen darabokat. A már-már klasszikusnak számító matrózcsíkokat oly mértékben megkedveltük, hogy minden évben tavasszal, nyáron kicsit újragondolt változatban, de vissza-visszaköszön a kifutók és a divat forgatagában. Nem árt ezért, ha megőrzünk néhányat a kedvenc matrózcsíkos ruháink közül, hiszen elképzelhető, hogy még jövőre sem lesz ciki azt viselni. Ez a minta általában leggyakrabban kék/fehér, vagy fehér/piros változatban fordul elő. Társítani saját, vagy élénk színekkel ajánlott. Például a kék/fehér csíkosat fehér, kék, vagy piros nadrággal rakjuk össze, de ugyanolyan jól mutathat egy narancssárgával, vagy egy citromsárgával is.

Megjegyzem a matróz csíkok mellett idén a vékonyabb csíkozású, átlós, esetleg hosszában csíkos darabok is igazán divatosaknak számítanak.

Vagány kockák

Ősszel ugyan már találkozhattunk velük, akkor is a hódító divatdarabok körét építették, idén tavasszal viszont picit frissült a színpaletta, így a fekete-fehér mellett a pasztellszínű kockás darabok számítanak igazán menőnek. Most az sem baj, ha a felső és alsó ruhadarabod azonos mintájú, így akár viselheted egy összetartozó szettként is. Ebben az esetben válassz egymással azonos mintákat, vagy társítsd, egy hasonló, esetleg eltérő színű darabbal. A lényeg, hogy az összhatás egyszerre legyen izgalmas és harmonikus. Mindezt még dobd fel egy különleges kiegészítővel, és máris biztosra veheted, hogy ki fogsz tűnni a tömegből ☺.

A bátor, törzsi minták

Ha nagyon különleges, dekoratív megjelenést szeretnénk, akkor egy ilyen mintás darabbal biztos vagyok benne, hogy nem lőhetünk mellé, ugyanis nagyon látványosak és mágnesként vonzzák a tekintetet. Érdemes ennek szellemében a mintára helyeznünk a hangsúlyt, és ehhez képest a többi ruhadarab célszerűbb, hogy visszafogottabb legyen. Abban az esetben, ha nem vagyunk biztonsági játékosok, akkor ezt továbbgondolhatjuk még egy kicsit, de akkor inkább a színekkel érdemes fokozni a hatást.

Újragondolt 60-as, 70-es évek

Ami igazán újításnak számít idén, az a retro. A 60-as és 70-es évek stílusa ismét fénykorát éli, ami mind a formákra, mind pedig a mintákra jellemzően rányomja bélyegét. Ne lepődjünk meg tehát, ha egy fast fashion üzletbe tévedve tapétára, vagy valamilyen dekor csomagolópapírra emlékeztető mintavilágú csodával találkozunk. Szintén nagyon dekoratív és látványos mintákról beszélünk, ezért nem szükséges túlgondolnunk egy ilyen mintás darabot sem. Feldobhatjuk egy igazi retro kellékkel, így akár egy ezt a kort idéző napszemüveggel, vagy egy izgalmas cipővel.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!