Ragacsos zsírfoltok: így tisztítsd patyolatra a tapadásmentes edényeidet

Ragacsos zsírfoltok: így tisztítsd patyolatra a tapadásmentes edényeidet

Címlap / Otthon / Ragacsos zsírfoltok: így tisztítsd patyolatra a tapadásmentes edényeidet

A tapadásmentes edények napjaink konyháinak elengedhetetlen részei, hiszen használatukkal jelentősen csökkenthető a zsírok mennyisége, sőt az ételek is egyenletesen és gyorsan elkészülnek bennük. Azonban ahhoz, hogy ezeket az előnyöket hosszú távon élvezhessük, elengedhetetlen, hogy kíméletesen bánjunk velük a tisztítás során. A tapadásmentes bevonat ugyanis érzékeny, és könnyedén károsodhat, ha nem megfelelő eszközökkel és módszerekkel tisztítjuk.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

A megfelelő tisztítószerek kiválasztása

Az első lépés a helyes tisztítószerek kiválasztása, mivel a hagyományos, erős vegyszereket tartalmazó mosogatószerek károsíthatják a tapadásmentes réteget. Érdemes kerülni az agresszív dörzsölő szivacsokat is, amelyek ugyan hatékonyan eltávolítják a szennyeződéseket, de a felületet is megkarcolhatják.

Helyettük válasszunk puha szivacsokat vagy mikroszálas törlőkendőket, valamint enyhe, környezetbarát mosogatószert, amely nem engedi, hogy a felület károsodjon.

A helyes tisztítási technika

A tisztítás során az edényeket soha ne áztassuk forró vízbe közvetlenül a használat után, hiszen a hirtelen hőmérséklet-változás károsíthatja a tapadásmentes bevonatot. Ehelyett várjuk meg, amíg kihűl, majd langyos, szappanos vízben mossuk el őket. Finom, körkörös mozdulatokkal töröljük át, hogy elkerüljük a réteg sérülését.

istockphoto.com / Liudmila Chernetska

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!