Fagylaltot készíteni egyszerűbb, mint gondolnád, gyorsan megvan, és egész biztosan jobb érzéssel fogyasztod el, vagy adod a gyerkőcnek, ha tudod, hogy csak friss és nagyszerű alapanyagokat tartalmaz. Mi másból készülhetne a szuperegészséges fagyi, mint superfood-ból? Sőt, ha lehetséges, minél többféléből.
5/5. Szőlőkása
Két csésze fagyasztott kék szőlőszemet turmixolj össze 350 ml kókuszvízzel. Töltsd ki egy pohárban és már fogyasztható is.
A szőlő az egyik legjobb öregedésgátló, rezveratrol- tartalmánál fogva csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek és a rák kialakulásának kockázatát, csökkenti a koleszterinszintet, és enyhíti az allergiás tüneteket. A kókuszvíz nagyon könnyen emészthető, gyorsan felszívódó, kiváló hidratáló, lúgosító és méregtelenítő folyadék, ami a kókuszdió belsejében terem.
Többnyire nagyon gyorsan és könnyen összedobhatsz egy- egy fagylaltot vagy jégkrémet, és így megnyugtathatod a lelkiismeretedet, hogy legalább értékes dolgokat fogyasztasz, mégha hidegen is.