5 szuper trükk a karácsonyi dekoráció tárolásához

5 szuper trükk a karácsonyi dekoráció tárolásához

Címlap / Otthon / Dekor / 5 szuper trükk a karácsonyi dekoráció tárolásához

Sokan már vízkeresztkor leszedik a karácsonyi díszítést a lakásban, és valljuk be, nem is túl vidám látvány egy száradó karácsonyfa, amely majdnem húsvétig a lakásban marad. Összegyűjtöttünk neked néhány praktikus és kreatív trükköt, amely segít majd abban, hogy a fáról és a lakás különböző pontjairól begyűjtött karácsonyi dekorációt a megfelelő módon tudd tárolni a következő ünnepi időszakig.

Gubancmentes izzó

Valószínűleg nálad is többször előfordult már, hogy a karácsonyi dekorálást azzal kellett kezdened, hogy legalább egy órán át próbáltad kigabalyítani az előző évben hanyag módon elpakolt izzósort. Bár minden évben megfogadjuk a fadíszítéskor, hogy az idén majd úgy tesszük el az égőket, hogy jövőre ez ne essen majd meg velünk, a leszedéskor vagy nincs már ehhez idegzetünk, vagy hiába csavarjuk össze, jövőre ugyanolyan gubancos lesz az égősor.

Egy tuti módszer, amely egészen gyorsan kivitelezhető, ha egy vastagabb kartonból levágsz egy szélesebb sávot, amelyet az egyik oldalon bevagdosol úgy nagyjából a sáv egyharmadáig: így profi módon fel tudod rá csavarni az égősort, és soha többet nem kell a gabalyítással küzdened.

Törésmentes gömbtárolás

Az üveggömbök az egyik legcsodálatosabb elemei a karácsonyi dekorációnak, de amilyen csodálatosak, sajnos annyira törékenyek is egyben. Ahhoz, hogy a következő karácsonykor ne azért kapd az első sokkot, mert a hanyagul eltett gömbjeid összetörtek, mutatunk egy szuper trükköt, hogy biztonságosan tárolhasd a díszeket, ha már az eredeti dobozukat kidobtad.

Az üveggömbök és egyéb lógatható díszek számára remek tárolási megoldás, ha egy tojástartóba pakolod őket, amelyben nem tudnak ide-oda mozogni. Ha nem ülnek túl stabilan a sima tartóban, akkor jó trükk, ha egy darab szalvétát, papírtörlőt is teszel alájuk.

Girlandok

A karácsonyfáról elmaradhatatlan girlandok hasonló problémát tudnak okozni, mint az izzósor, ezért érdemes kitalálni számukra is egy gubancolásmentes tárolási módszert.

Mire az izzóknál már megismert technikával felcsavargatnád őket, arra tutira elmenne a kedved a ledekorálás folytatásától, ezért inkább mutatunk egy ennél gyorsabb, mégis eredményesebb megoldást.

A girlandok elpakolásához semmi másra nem lesz szükséged, csak egy műanyagflakonhoz minden egyes darab számára: szépen csúsztasd bele ezekbe a girlandokat a palackok száján, és amilyen könnyen beletetted, jövőre olyan könnyen elő is szedheted belőlük.

Organizálás-mániásoknak

Ha te is azok közé tartozol, akiknél minden évben újabb színben pompázik a karácsonyfa, akkor olyan megoldásra lesz szükséged, ahol szépen szelektálva, viszonylag kevés helyen tárolhatod a hatalmas számú, az évek során felgyűlt díszeket.

Ehhez semmi másra nem lesz szükséged, csak néhány fedeles műanyag ládára, amelyekbe színenként csoportosítva pakolhatod a dekorációt. A dobozokat a szekrényben, kamrában vagy garázsban egymásra pakolva, felcímkézve tárolhatod is.

A csomagolás

A karácsonyi díszek mellett arról sem szabad elfeledkezni, hogy valószínűleg rengeteg csomagolópapír megmaradt az ajándékozásból, illetve valószínűleg sikerült néhány papírtáskát is begyűjtened.

Egy egyszerű polcos elemben tárolhatod a csomagolóanyagokat is, hogy a jövőben ezzel se legyen problémád: ehhez az egyik polcba farudakat kell szerelned, amelyekre ráfűzöd a megmaradt papírokat és szalagokat, egy állványon a színes madzagokat tudod majd tárolni, és dobozokban, kosarakban el tudod majd rendezni a masnikat, szaténszalagokat, ragasztókat, csillámporokat, ollókat és minden egyéb hasznos holmit, amelyre szükséged lehet a következő nagy ajándékcsomagoláskor.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást