Szuper szépségápolási tippek, amiket én és barátnőm az anyukáinktól tanultunk

Szuper szépségápolási tippek, amiket én és barátnőm az anyukáinktól tanultunk

Címlap / Stílus / Test / Szuper szépségápolási tippek, amiket én és barátnőm az anyukáinktól tanultunk

Kiskoromban csodálattal figyeltem anyukámat, miközben sminkelt. Néha megengedte, hogy a púderecsetjével és is „bepúderezzem” az arcom. Ugyan mondhatni későn kezdtem, mert csak húszéves koromtól kezdtem el festeni magam, és nem szoktam kék szemhéjpúdert használni, ahogy ő (a 80-as években ez volt a módi), de tanácsait mindig szigorúan követtem.

Kezdve azzal, hogy anyám még a szemetet sem vitte le smink nélkül. És ez a mai napig így van, pedig már a hatvanas éveit tapossa. Tőle tanultam azt is, hogy „amíg van hajfesték, nincs öregasszony”, ez a vicces mondása mindig eszembe jut, miközben a színezőt kenem a hajamra, amelyben már felfedeztem pár csillogó ősz hajszálat.

És természetesen a legfontosabb tanács, amit mindig a lelkemre kötött, az a hidratálás volt. Annak ellenére, hogy anyám nagy napimádó és fiatalkora összes nyarát bőszen végignapozta a strandon, a hidratálásra mindig nagy gondot fordított. 

Az ő korában még nem volt köztudott, hogy a napozás káros és csak a gyógyszertárban volt kapható kakaóvaj, de anyám valahogy elérte, hogy a bőre a mai napig csodaszép.

Ezen felbuzdulva én is reggel-este aktívan hidratálok és bízom benne, hogy én sem leszek majd túl ráncos.

Nemrég egy csajos estén a barátnőimmel beszélgettünk arról, ki milyen szépségápolási tippet lesett el az anyukájától. Több minden elhangzott, de az alábbi négy volt az, amivel mindenki egyetértett és most Veletek is megosztom.

Kép forrása: kikovic/Depositphotos.com

1. Napfényvédelem

Az anyukák által ma már az unalomig ismételt frázis, de elengedhetetlen. Emlékszem, hogy toporzékoltam, amikor anyám nem engedett bemenni a strandon a vízbe, amíg naptejjel vastagon be nem kent. Vagy húsz évvel ezelőtt láttam egy interjúban egy neves kozmetikai márka tulajdonosnőjét, aki arra a kérdésre, hogy mi a három legfontosabb bőrápolási tipp azt felelte: napfényvédelem, napfényvédelem, napfényvédelem.

Még a téli arckrémünknek is fényvédősnek kellene lennie, hogy az UVA (ultra violet aging), azaz az „öregítő” fénytől óvja a bőrünket.

2. Nem csak az arcot krémezzük

Az arc hidratálásához szorosan hozzátartozik a nyak és a dekoltázs is. Dekoltázsunk nyáron ugyanannyi fényt kap, mint az arcunk, és az előző pontban kifejtettem, mennyire fontos ez ellen védekezni. Először kicsit furcsa volt nekem is, mert nyaktól lefelé testápolót használtam, de hamar rutinná vált, hogy az arckrémem belemasszírozom az arcom után a nyakam és a dekoltázsom bőrébe is. Ahogy egyszer ezzel kapcsolatban Victoria Principal – a Dallas Pamelája – nyilatkozott: „Ne felejtsd el a dekoltázsod, senki más sem fogja.”

3. Hidegzuhany az arcnak

Egyik barátnőm ezt a trükköt a nagymamájától tanulta, aki állítólag még nyolcvanévesen sem volt ráncos. A nagyi titka a hidegvizes reggeli és esti arcmosás volt. De jéghideg vízzel ám! Ez reggel kifejezetten praktikus lehet, de az esti mosakodásnál már kevésbé esik jól. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy hasznos, hiszen köztudott, hogy a testünkön is feszesíti a bőrt a hideg-meleg váltott zuhany.

4. A szépség belülről fakad

Az én mamám nem hordott bubifrizurát, nem hordott báli ruhát, és mégis szép volt” – tartja a dal. Ez manapság inkább úgy hangzana, hogy az én anyám nem járt plasztikáztatni, nem kontúrozott, nem használt filtert és mégis szép volt. Pedig a régi fotóikat elnézve ma már röhejesek az egekig tupírozott méhkas-frizurák és kartonruhák. Anyukáink mégis szépek voltak, mert elfogadták magukat és nem a szénné-effektezett fotón látható Instagram modellre akartak hasonlítani. És ez a legfontosabb „szépségápolási” tanács, amit anyámtól tanultam: hogy fogadjam el és szeressem magam.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást