Arc / Stílus

Szuper sminktrükkök szemüvegeseknek – ha mindig lecsúszik a szemüveg

Szuper sminktrükkök szemüvegeseknek – ha mindig lecsúszik a szemüveg

Ha te is szemüveges vagy, üdv a klubban! Akkor már legalább ketten tudjuk, mik az előnyei és hátrányai annak, ha neked is nélkülözhetetlen a mindennapjaidhoz ez a kiegészítő. Azonban amennyire hasznos, néha annyi probléma is van vele: télen bepárásodik, ha esik az eső és nincs nálad esernyő, akkor alig látni ki belőle, na és persze a legidegesítőbb: amikor lecsúszik az orrodról.

Természetesen nincs nélküle munka és élet – már ha nem szeretnéd homályban tölteni a hétköznapokat és 44-es betűméretre állítani a gépeden lévő szövegszerkesztő programokat, hogy a kollégáid szörnyülködve nézegessék, ahogy dolgozol.

De mi a teendő akkor, ha percenként lecsúszkál az orrodról? A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, ha elmész az optikába és beállíttatod a papucsot vagy a szemüveged szárát. Amíg viszont nem mész el beállíttatni, addig próbáld ki a következő sminktrükköket, amik megakadályozzák, hogy lesíeljen az okuláré az orrodról:

Az első opcióhoz csak egyetlen fontos sminktermékre lesz szükséged: a szem primerre.

A trükk pedig hihetetlenül egyszerű: mielőtt felvinnéd az alapozót, kenj az orrodra a primerből arra a részre, ahol a szemüvegedet hordod.

Mivel a krém megakadályozza, hogy a szemhéjpúdered levándoroljon, a szemüvegedre is hasonló hatással lesz, így nem kell többet percenként igazgatnod. 

via GIPHY

Ha nincs otthon primered, viszont van sminkfixáló spray-d és egy kis púdered is, akkor bátran bevetheted ezeket a termékeket: a legbiztosabb eredmény érdekében az alapozódra tegyél púdert (bőven elég, ha csak arra a pontra teszel, ahol a szemüvegedet is viseled), majd jöhet a spray. 

Ezeknek a sminkcuccoknak köszönhetően szintén kicsit ragadósabbá válik a bőröd, így a szemüveged sem fog leszánkázni rólad. Természetesen napszemüveggel is hasonlóan működik a trükk.

Ugye, hogy mennyire egyszerűen meg lehet szüntetni ezt az idegesítő problémát?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást