Rengeteget köszönhetünk a fűszereknek: nem csak változatosabbá tehetjük velük az ételeinket, csábítóvá a fogásokat, ezek az alapanyagok különféle jótékony hatásokat gyakorolnak az egészségünkre. Az elmúlt években sokkal változatosabban és mondhatjuk, hogy jóval tudatosabban fűszerezek. Már messze nem csak a megszokások, vagy éppen a jól bevált ízek vezérelnek, mindig eszembe jut az is, egy-egy fűszer miként segíti az egészségemet.
Nincs ez másként a hideg hónapokban sem, amikor még az átlagosnál is jobban figyelek arra, hogy a lehető legtöbb immunerősítő, egészségvédő fűszer kerüljön az asztalunkra. Mutatom a kedvenceinket!
3/6 Fahéj
A szegfűszeg után a fahéj sem maradhat ki a sorból, különösen nem akkor, ha a tipikus téli ízekről beszélünk.
Ezt az izgalmas fűszert szinte bármihez hozzáadhatod, remekül passzol például a kávéhoz is, vagy az aprósüteményekhez, így változatosan csempészheted be a hétköznapjaidba.
A fahéj csökkenteni tudja a vérnyomást és a vércukorszintet, és mivel agyserkentő hatása is ismert, jól jön azokon a téli napokon, amikor nagyon nehezedre esik a koncentrálás.
A betegségeket illetően a fahéj baktérium- és gombaölő hatása méltó a kiemelésre.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!