Ha ebből a 4 állításból bármelyik igaz rád, szükséged van egy légtisztítóra

Ha ebből a 4 állításból bármelyik igaz rád, szükséged van egy légtisztítóra

Címlap / Életmód / Egészség / Ha ebből a 4 állításból bármelyik igaz rád, szükséged van egy légtisztítóra / 2. oldal

3. Háziállatot tartasz

Bármelyik háziállat-tartó megmondhatja, hogy nem csak az elhullott szőrrel vagy hámsejtekkel kell számolni. Egy kisállat óhatatlanul magával hoz bizonyos szagokat is az otthonodba. Ha a szőrt, bőrt, valamint a kellemetlen szagokat is ki szeretnéd szűrni, akkor érdemes lehet egy HEPA szűrővel ellátott légtisztítóban gondolkodni. Ez mindenki számára kellemesebbé és élhetőbbé teszi a háziállatoddal megosztott otthont.

4.
Forgalmas út mellett laksz

A szellőztetés nagyon fontos napi feladat, hiszen a lakás levegőjének cseréjével számos légúti betegség megelőzhető. A friss levegő elengedhetetlen az egészséges környezet fenntartásához. Bár oxigént többnyire csak a nyílászárók kitárásával tudsz beengedni, nem mindegy, hogy a bejutott levegő minősége milyen.

Ha forgalmas út mellett laksz, ha magas a légszennyezés, akkor könnyen lehet, hogy a bejutott friss levegő is tele van egészségkárosító anyagokkal. Ilyenkor érdemes szellőztetni, majd az ablakok becsukása után elindítani a levegőtisztítót, hogy kiszűrje a friss levegővel érkezett káros anyagokat a lakás légteréből.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást