Stílus / Arc

5+1 sztár, akinek a külseje teljesen megváltozott vastag szemöldökkel

A sminkesek azt mondják, hogy a szemöldök keretezi az arcot. Nem mindenkit áldott meg a genetika tökéletes szemöldökkel, de szerencsére ez egy olyan része az arcunknak, amivel hatalmas változást érhetünk el, ráadásul drasztikus beavatkozás nélkül. Az ideális szemöldökhöz ugyanis mindössze három dolog szükséges: egy jó csipesz, egy megfelelő színű szemöldök ceruza és egy ügyes kéz. Legyen a szemöldökünk akár túlburjánzó, akár ritkás vagy formátlan, csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. Ha nem bízunk saját ügyességünkben, jobb, ha szakemberre bízzuk magunkat. Hogy mennyit szépíthet egy arcon a túlszedett helyett az a természetesebb megjelenésű, vastag szemöldök, az alábbi hat sztár esete is remekül példázza. 

Gwen Stefani

Az örökifjú énekesnő mindig remek ízléséről volt híres, már ami a ruháit illeti. Azonban a kilencvenes években olyannyira a vékony szemöldök volt a megszokott, hogy még egy olyan divat ikon is „áldozatául esett” ennek az előnytelen trendnek, mint ő. Bevallása szerint egyszer a sürgősségin kötött ki, mikor túlszőkítette a szemöldökét és az égés helye még ma is megvan. Sebhely ide vagy oda, Gwen 2015 óta tökéletes szemöldökkel tündököl. 

Olvastad már?  Teszt: A szemöldököd formája a személyiségedről is árulkodik

Angelina Jolie

Brad Pitt volt felesége már vékony szemöldökkel is szexszimbólumnak számított, pedig – ahogy senkinek sem – neki sem állt kimondottan jól. Ugyan Angelina szemöldöke a mai napig nem mondható kifejezetten vastagnak, de már sokkal üdébb hatást kelt, mint hajszálvékonyra szedetten. Állítása szerint bőrápolási és smink-rutinjában is a természetességre törekszik, és ez megmutatkozik a szemöldökén is, ami remekül mutat az arcán.

Lady Gaga

Az avantgarde jelmezek és polgárpukkasztó megjelenés nagyköveteként nincs olyan őrült trend, amit Lady Gaga ne próbált volna ki. Láttuk őt már mindenhogy, többek között fehérre szőkített szemöldökkel is. Ő azt mondta, így könnyebb volt sminkelni az arcát, mert az alig látható, egészen világos szemöldököt sokkal könnyebben lehetett így megrajzolni. Ugyan nincs olyan, ami ennek a tehetséges, sokoldalú nőnek ne állna jól, de kevésbé extrém szemöldökkel egyértelműen jobban néz ki. 

Paris Hilton

Kim előtt volt nekünk Paris. Mrs Kanye West ma sehol nem lenne, ha nincs Paris Hilton. A kétezres évek első számú valóságshow- és botrányhősnője annakidején szó szerint diktálta a divatot és minden héten új trendben sütkérezett és minden címlapon ő virított. Paris szemöldöke szinte mindig világos és vékony volt, de napjainkra – szerencsére – őt is utolérte a sötétebb és vastagabb stílus, ami remekül áll neki.

Olvastad már?  3 legendás címlap, ami megbotránkoztatta a világot

Drew Barrymore

Drew az eklatáns példa arra, hogy egy rossz szemöldök milyen szinten húzhat le egy egyébként csodaszép arcot. A kilencvenes évek szemöldöktrendje – az akkori fotóit visszanézve – vele is elbánt, de ma már kifogástalan a színésznő stílusa. Drew mára – ahogy kábítószerfüggő és bulizós napjait – túlszedett szemöldökét is maga mögött hagyta és sokkal természetesebb így a megjelenése.

Tyra Banks

A modellből média mogullá avanzsált fekete szépség mindig gyönyörű volt, de szemöldöke azért a régebbi fényképeit elnézve bizony hagy némi kívánnivalót maga után. Tyra mindig büszkén vállalta magas homlokát, amit a vékony szemöldök még inkább hangsúlyozott. Ugyan akkoriban is magabiztosan viselte szépségét a kisebb tökéletlenségeivel együtt, mára ő is vastagabb szemöldökre váltott, ami nemcsak sokkal jobban áll neki, de még határozottan fiatalítja is.