Szőnyeg és padló ötletek

Szőnyeg és padló ötletek

Címlap / Otthon / Dekor / Szőnyeg és padló ötletek

A megfelelő padlóburkolattal és jó szőnyegválasztással igazi otthonos hangulatot teremthetünk. Egyes trükkökkel akár te magad is stílusossá teheted a padlót.

Egyedi szőnyeg

Készíts egy egyedi szőnyeget különboző mintájú anyagok összevarrásából. Egy ilyen tarka padlóborítóval stílust és hangulatot teremthetsz a lakásban.

Raffia szőnyeg

Ha egy natúr-színű, természetes anyagból készült szőnyeget keresel, válaszd a raffiát. A tömött raffiaszőnyeg időtálló darab, ráadásul minden dekorációs stílusba jól beilleszthető.

Festett padló

A legegyszerűbb fapadlót is egyedien gyönyörűvé varázsolhatod, ha átfested. A képen látható üde helyiséghez jól illik a fehér padló, különböző mintákkal tarkítva (levél, ág, virág).

Festett szőnyeg

Textílfestékkel bármely szőnyeg átfesthető. Készíts sablont, majd fess a szőnyegre a szoba stílusával találó mintákat. Így a legegyszerűbb szőnyeg is egyedivé válik.

Farmer-szőnyeg

Farmeranyagból különleges, rezisztens szőnyeg készíthető. A képen látható denim-szőnyeg farmerszálakból van szőve, ettől annyira puffos. Ugyanakkor farmeranyagok összevarrásából is hangulatos szőnyeget készíthetsz.

Lábtörlő, mint szőnyeg

Egy rusztikus fürdőszobához / konyhához / előtérhez szőnyeg helyett használhatsz egyszerű lábtörlőt is. Gazdaságos megoldás, és minden funkciónak megfelel. Ma már minden anyagban és stílusban be lehet szerezni lábtörlőket. Ezek lényegében durva miniszőnyegek, amelyek nem csak kizárólag sár felszívására teremtődtek. 

Festett lépcső

A lépcsőre terített futószőnyegek stílusosak, de igazi baleset források, ráadásul nehézkesebb a tisztításuk is. Ezért próbáld a lépcsőre festeni a futószőnyeget. Könnyen tisztítható, ráadásul egy merész színnel feldobhatod az egész lakás hangulatát. Ha pedig megunod egyszerűen csak át kell festened!

Új szalagpadló

Ma már léteznek különböző színekben, textúrákban és formákban kapható szalagpadlók, így olyan padlót alakíthatunk ki, amilyet csak szeretnénk. Nemcsak szépek, de könnyű őket lerakni, egyszerű kattintós szerkezetével lerakása olyan, mint egy izgalmas legójáték.

Mozaik padló

Fürdőszobákba igazi spa-hatást érhetsz el egy stílusos mozaik padló létrehozásával. 

Szőttes szőnyegek

A szőttesek otthonos, lágy hatást kölcsönöznek a térnek. A csíkos szőnyeg hosszíthatja vagy szélesítheti a teret, attól függően, hogyan helyezzük el a padlón. 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!