10 nyomós okod van ezentúl szódabikarbónát tenni a fürdővizedbe

10 nyomós okod van ezentúl szódabikarbónát tenni a fürdővizedbe

Címlap / Stílus / Test / 10 nyomós okod van ezentúl szódabikarbónát tenni a fürdővizedbe / 2. oldal

Mi is a szódabikarbóna, ez a sokoldalú csodaszer? Nátrium-hidrogén-karbonát, ami egy enyhén lúgos, vízben jól oldódó só, amit rengeteg mindenre tudunk használni. Az alábbi tíz pontból kiderül, miért hasznos még fürdeni is benne.

6/10. Húgyúti fertőzés

Ennél a betegségnél égető érzést és fájdalmat érzünk vizeléskor, amit a húgyút túlzottan savas állapota okoz. A szódabikarbóna ugyan ezt nem kezeli, azonban az antibiotikumos kezelés kiegészítéseként a kényelmetlenségen és a fájdalmon segíthet. Negyedbögrényi szódabikarbónát tegyél a fürdővizedbe és 15-30 percig áztasd benne magad. 

7/10. Popsi kiütés a babáknál

A pelenka meleg és nedves környezete tökéletes hely a bacilusoknak, amik a babapopsi kipirosodását okozzák. Az érzékeny, irritált bőrt a pelenka tovább dörzsölheti, de a szódabikarbónás víz megnyugtatja. A baba kiskádjába elég 1-2 evőkanálnyi por és 10 percig fürdessük a vízben.

8/10.
Bárányhimlő

A bárányhimlőn sokat átesnek kiskorukban különösebb probléma nélkül, azonban a kicsiknek – vagy azoknak, akik idősebb korban kapják el, amikor már veszélyesebb – igazi tortúra lehet a viszkető bőr. A himlős bőrrel naponta akár háromszor is fürödhetünk szódabikarbónás vízben.

9/10. A hüvely irritációja

A hüvely érzékeny a fertőzésekre: fiatal nőknél leginkább az élesztőgombák közé tartozó kandida keltette fertőzés gyakori, míg a változókor után sorvadni kezd a hüvely nyálkahártyája, ami miatt érzékenyebbé válik a fertőzésekre, eredményeképpen apró fekélyek alakulhatnak ki. Ilyenkor előfordulhat rendellenes hüvelyi folyás, véres hüvelyváladék, viszketés és érzékenység, de ezeket a kellemetlen tüneteket hatékonyan enyhíti a szódabikarbóna-fürdő.

10/10. Szorulás és aranyér

Ez a két állapot sokszor kéz a kézben jár és míg előbbi pusztán kellemetlen, addig utóbbi kifejezetten fájdalmas betegség. A végbél viszketését és fájdalmát hatékonyan csökkenti a fürdővízbe szórt negyedbögrényi szódabikarbóna.  

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»