Szobanövények gyógyító hatással – A te lakásodból sem hiányozhatnak

Szobanövények gyógyító hatással – A te lakásodból sem hiányozhatnak

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Szobanövények gyógyító hatással – A te lakásodból sem hiányozhatnak

Káros anyagok

A növények nem csak oxigént termelnek, de képesek arra is, hogy lebontsák a levegőben található káros anyagokat. A páfrányok például különösen hatékonyan bontják le a formaldehideket, a szobai futóka pedig képes megkötni akár a levegőben található nikotint.

Páfrány
istockphoto – Páfrány

Párás levegő

Télen sokan szenvedünk a szoba száraz levegője miatt, ennek következtében gyakoribb a szem- és torokszárazság, szárazabb a bőrünk és érzékenyebb a nyálkahártyánk.
Szinte mindegy, milyen növényekkel vesszük körbe magunkat, a levegőszárazság ellensúlyozására kiválóak, mivel természetes módon növelik a szoba páratartalmát.

Légkondicionált, zárt helységek

A szobai vagy irodai növények képesek helyrebillenteni a zárt, általában légkondicionált szobák levegőjének minőségét is. Különösen azokban az irodákban fontos, hogy legyen több élő növény, ahol sok ember nagy, közös légtérben dolgozik együtt. Ilyen helyeken a növények különösen sokat javíthatnak a levegő minőségén.

Pálma

A pálma egyike a leghatékonyabb természetes párásítóknak, ezért a fűtési szezonban különösen hasznos. Emellett megtisztítja a levegőt a különböző káros, mesterséges anyagoktól, amelyek kintről vagy a bent használt tisztítószerekből vagy technikai berendezésekből származnak.

Zamioculcas pálma
istockphoto – Zamioculcas pálma

Borostyán

A borostyánt érdemes a lakás különböző helyein is tartani, mivel nem túl érzékeny növény, viszont számtalan pozitív tulajdonsága van. A levegőből képes felvenni a méreganyagokat és azt cukorrá alakítja, így semlegesítve annak minden negatív hatását. A levegőt képes megtisztítani a formaldehidtől, sőt a nikotintól is.

Borostyán
istockphoto – Borostyán

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást