Nincs mese, a legtöbb kisgyerek válogatós, és a csokin kívül maximum a tésztás és krumplis ételek jöhetnek náluk szóba. A zöldségek többnyire a tányér szélén végzik, és a leghihetetlenebb indokokkal is képesek előállni, csak hogy ne kelljen megenniük őket.
Ha viszont te is szeretnéd kicsit egészségesebbé tenni a gyermeked étkezését, íme néhány zöldséges recept, amit még a legkisebbek is imádni fognak!
3/5 Cheddaros brokkoli krumpliba töltve
Ha a gyermeked imádja a krumplit, érdemes ezzel vegyítened a zöldségeket, hogy meghozd hozzá a kedvét!
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, majd a burgonyát alapos mosás után helyezd rá egy sütőpapírra, és irány a tepsi! Süsd körülbelül 40 percig, míg meg nem puhulnak. Ha ez kész, hagyd egy kicsit lehűlni, majd vágd őket hosszában félbe. A belsejét ezután kanalazd ki úgy, hogy beleférjenek a zöldségek, majd fújd le mindkét oldalát az olajspray-vel. Szórd rá a sót, majd tedd vissza a sütőbe még 15 percre, hogy arany színűvé süljenek. Közben a brokkolit egy edényben főzd meg, annyira hogy már ne legyen túl kemény. Ezután egy serpenyőben, közepes lángon, olajon süsd meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát, és végül a megfőzött brokkolit, míg mindegyik teljesen meg nem puhul.
Ezután öntsd át őket egy edénybe, add hozzá a reszelt sajt felét, majd az arany színű krumplit töltsd meg ezzel. A tetejére jöhet a maradék sajt, majd tedd vissza a sütőbe őket még 5 percre!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!