Színkombinációk a karácsonyfa díszítésére

Színkombinációk a karácsonyfa díszítésére

Címlap / Otthon / Dekor / Színkombinációk a karácsonyfa díszítésére

Manapság a karácsonyfa díszítésében ugyanúgy van divatirány, mint az öltözködésben. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány divatos és egyben kreatív színösszeállítást. Lássuk, milyen színeket érdemes használni a karácsonyfán, ha modernek szeretnénk lenni!

Klasszikus arany-piros

A karácsonyfa díszítésében klasszikusnak számító színek vitathatatlanul az arany és a piros, esetleg a fehér. Ezek a fa zöldjével gyönyörű karácsonyi hangulatot árasztanak.
Természetesen mindezt kombinálhatjuk további színekkel is, sőt akár sok tarka díszekkel is, de már csak az alapszínekkel is biztosra mehetünk.

Csajos rózsaszín

Ha igazán csajos díszítést szeretnénk, de a jó ízlés határain sem szeretnénk túllépni, akkor nem kell mást tennünk, mint beszerezni néhány halvány rózsaszín díszt és kiegészíteni azokat csillogós, flitteres darabokkal (például szalagok, girlandok).
A rózsaszínen belül akár több árnyalatot is beszerezhetünk, de a finom púderszín az, ami az igazi báját adja majd a fának.

Hamvas fehér-piros

Ha télies hangulatú, különleges díszítést szeretnénk, akkor tegyük domináns színnek a fehéret. Készíthetünk fehér papírból vagy pattogatott kukoricából is néhány frappáns fehér díszt.
Válasszuk a hófehér karácsonyfadíszeket és párosítsuk piros színű díszekkel. Kiegészítőnek, további díszítéshez a legjobb választás az ezüst lesz, a girlandok színébe lehetőleg aranyat már ne keverjünk.

Elegáns arany

Ha igazi eleganciára vágyunk, akkor a legjobb választás, ha a díszeken az arany melegen ragyogó színei köszönnek vissza.
Nem is kell más színeket hozzáadni, a látvány magáért beszél majd. Legjobban természetesen a nagyobb méretű fákon mutat, de kisebb méretű fára kisebb díszeket használva is csodálatos hatást kelt.

Télies fehér-ezüst

Ha szeretnénk, hogy a karácsonyfa díszítésében ne csak az ünnep melege, de az időjárás is visszaköszönjön, akkor válasszunk fehér és ezüst díszeket.
A fehér szín a legjobban a zúzmarás, például jégvirág alakú díszeken mutat jól, az ezüst girlandokkal. Nyugodtan használhatunk nagyobb méretű díszeket is!

Modern ciklámen-arany

Ha szeretnénk visszafogottak maradni, de egyben kicsit eredetivé és modernné is tennénk a fánkat, akkor válasszunk egy ciklámen összeállítást és tegyünk hozzá arany díszeket.
A legjobb, ha a körülbelül egyenlő mértékben oszlik el a két szín a fán, mivel a több ciklámen vagy akár arany dísz nem alkotnának kellemes összhangot.

Fiús otthonokba kék-ezüst-üveg

Ha szeretnénk egyedi díszítést, de nem szeretnénk, hogy túlságosan lányos benyomást keltsünk, akkor válasszuk a szintén nagyon dekoratív, legénylakásokba kiváló királykéket, és tegyünk hozzá ezüstös és üvegből készült díszeket.
Az ezüst helyett a fehér is kiváló választás lehet! 

Vidéki hangulat

A természetes anyagokból készült vidéki hangulatú díszek csodás pompába öltöztethetik a fánkat.
Válasszuk a szalmából, kockás anyagból és fából készült díszeket, hogy egy igazi rusztikus, erdei ház hangulatát keltsük otthonunkban!
Bármilyen stílusba is díszíted a karácsonyfát, ha szeretteid körében kedvvel és örömmel teszed azt, lélekmelegítő pompája lesz majd otthonodnak és lelkednek egyaránt!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást