Ha eddig te is csak rántva etted a tökfélékét, akkor nem vagy egyedül, sokan egyedül ebben a formában tudják elképzelni ezeket az alapanyagokat. Így viszont éppen azt romboljuk le, amiért érdemes őket enni…A tökfélékre általánosan jellemző, hogy igazán kevés kalóriát tartalmaznak, ezért nagyszerű választásnak bizonyulnak nyáron és a diéták idején is. Ezt már csak azzal lehet tönkretenni, ha olajban sütjük őket, vagy olyan töltelékkel, tálalással tesszük az asztalra, amitől elveszítik előnyös, egészséget támogató tulajdonságaikat. Az alábbiak esetében szerencsére szó sincs erről!
3/6 Töltsd meg
A kirántáson túl talán még a tökfélék megtöltése az, ami általános a magyar konyhában. Azonban sokan nem igazán tekintenek túl a darált hússal készült opciókon, pedig rendkívül széles skálán lehet válogatni. Bármilyen teljes kiőrlésű gabona, zöldségféle és szósz kerülhet a tökfélék belsejébe, vétek leragadni egy-egy megoldásnál. És ugyanígy érdemes többféle tökfélét megölteni, hiszen mindegyiknek a formája ideális ahhoz, hogy ezt a célt szolgálja.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!