Ha eddig te is csak rántva etted a tökfélékét, akkor nem vagy egyedül, sokan egyedül ebben a formában tudják elképzelni ezeket az alapanyagokat. Így viszont éppen azt romboljuk le, amiért érdemes őket enni…A tökfélékre általánosan jellemző, hogy igazán kevés kalóriát tartalmaznak, ezért nagyszerű választásnak bizonyulnak nyáron és a diéták idején is. Ezt már csak azzal lehet tönkretenni, ha olajban sütjük őket, vagy olyan töltelékkel, tálalással tesszük az asztalra, amitől elveszítik előnyös, egészséget támogató tulajdonságaikat. Az alábbiak esetében szerencsére szó sincs erről!
4/6 Készíts belőlük zöldségspirált
A keményebb tökfélék kiválóak kalóriaszegény tésztaként. Akár nyersen is eheted őket, de néhány pillanat alatt meg is párolhatod a spirálokat, ha meleg főfogásra vágysz. Ehhez csak egy zöldségspirálozóra lesz szükséged, még az olcsóbbak is nagyszerűen teszik a dolgukat. Ami pedig a szószt illeti, szintén szabadon választhatsz a kedvenceid közül, rengeteg a friss alapanyag. Készülhet paradicsomos, zöldfűszeres, pesztós, vagy éppen avokádókrémes – bár utóbbi inkább délben ideális magasabb kalóriatartalma végett.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!