A szezon csodaszép blúzai – inspiráció lelőhelyekkel

A szezon csodaszép blúzai – inspiráció lelőhelyekkel

Címlap / Stílus / Divat / A szezon csodaszép blúzai – inspiráció lelőhelyekkel

Csodaszép blúzok várnak ránk idén a boltokban: mindent visz a romantika, a sikk, a viktoriánus kor felelevenített vonala, és persze a retró. Idén nem lesz nehéz szebbnél szebb darabokat beszerezned, hiszen olyan stílusok elevenednek meg a szezonban, amikről bátran kijelenthetjük, hogy örökéletűek. Bár időről időre népszerűbbnek hatnak, egy-egy romantikus, vagy éppen csipkés blúz olyan alapdarabnak számít, ami sosem megy kis teljesen a divatból. De lássuk, a mostani kínálatban milyen fazonokat, és hol érdemes keresgélned!

Viktoriánus hatású darabok

A viktoriánus hatású darabok önmagukban éppúgy végtelenül divatosnak számítanak idén, mint más stílusokkal ötvözve. Az eredeti viktoriánus stílusú ruhákra jellemző volt az elegáns, titokzatos és romantikus vonal, ám ezek alaposan átgondolásra kerültek a felelevenített trendekben. A hihetetlenül merész és figyelemfelkeltő darabok mellett persze most is ott bújnak a kevésbé feltűnő, és az inkább stílusosan elegáns vonalat képviselő blúzok is.

Ami biztos, idén megkerülhetetlenül trendi a buggyos ujjrész, amihez ha feszes derékszabást párosítasz, akkor azzal optikailag jelentősen karcsúsíthatod az alkatodat.

Amennyiben titokzatosabbra vennéd a megjelenésedet, válassz magasabb nyakszabást, esetleg garbót, ha viszont a retró felé húz a szíved, jöhetnek a pöttyös minták és az áttetsző anyagok.

1. H&M, 2. Bershka, 3. Mango, 4. About You (háttérkép: 8926/ pixabay.com)
 

Romantikus fazonok

A viktoriánus stílus szorosan kapcsolódik a romantikához, hiszen számos vonása egyezik a két stílusnak.

A nőies, lágy anyagok, a csipkék, a fodrok és a buggyos megoldások remekül passzolnak mindkét irányzathoz. Sőt, a romantikához könnyedén tud kapcsolódni a retró is, nem csak a szabásvonalakon, hanem a mintákon keresztül.

Ebbe a stílusba könnyű keverni egy jó adag szexuális kisugárzást, de a vadítóan titokzatos megoldásokról sem kell lemondanod.

Elég, ha az áttetsző anyagrészeket gazdagon csipkézett formában szerzed be, esetleg a sifonra, vagy éppen a hamisítatlan virágmintákra esik a választásod. 

1. H&M, 2. Bershka, 3. Mango, 4. About You (háttérkép: 8926/ pixabay.com)

Buggyos ujjak

A buggyos ujjakról már volt szó, de meg kell említenünk őket külön is, mert tényleg kikerülhetetlenek lesznek az idei divatban. Nagyon sokoldalúan beépítheted ezeket a blúzokat a ruhatáradba, és messze nem csak titokzatosan elegáns, vagy éppen romantikus formában viselheted őket.

A buggyos ujjrészek jól passzolnak a hivatalos öltözékhez, de ha crop topként szerzed be őket, akkor bármelyik nyáresti programon, vagy nyaraláson is megállják majd a helyüket.

Lazább esésű, lágyabb fazonnal párosítva tökéletesek a hétköznapi eseményekre, hiszen sikkes, stílusos és persze nőies megjelenést kölcsönöznek neked. 

1. H&M, 2. Bershka, 3. Mango, 4. About You (háttérkép: 8926/ pixabay.com)

Örök szerelem: a retró

A retró már rég volt annyira trendi, mint most: gyakorlatilag nincs olyan ruhadarab, ami ne hordozná magán az elmúlt évtizedek stílusjegyeit.

Ennek megfelelően már ebben az irányzatban is számos fazon került ötvözésre, de minden jöhet, ami a diszkó korszakban trendi volt: a feltűnő minták, a csillogó anyagok, masnik, rojtok, fodrok és bármi, ami derékszabással párosul.

Ha idén igazán trendi akarsz lenni, akkor a retrót megbolondítod a romantikus, vagy a viktoriánus kor stílusjegyeivel, alkalomadtán pedig nem nőies, hanem sportos kiegészítőkkel párosítod ezeket a különleges blúzokat. 

1. H&M, 2. Bershka, 3. Mango, 4. About You (háttérkép: 8926/ pixabay.com)

Ingblúzok

Az ingblúzok is egyértelműen a romantikából és a retróból merítkeznek, így aztán nem lóghatnak ki a sorból, ha a trendi felsőket vesszük közelebbről szemügyre.

Ezek a könnyed anyagú, lágyesésű blúzok minden boltban elérhetőek, és nagyszerűen illenek a szoknyákhoz éppúgy, mint a legkülönfélébb fazonú nadrágokhoz.

Akár trapéz, akár skinny, vagy éppen bőszárú a nadrágod, az ingblúz garantáltan passzolni fog hozzá! Beszerezheted őket fodrokkal és csipkékkel gazdagítva, de a virágminták, pöttyök, csíkok után sem kell sokat keresgélned a polcokon.

1. H&M, 2. Bershka, 3. Mango, 4. About You (háttérkép: 8926/ pixabay.com)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást