10 szexuális hangzású településnév, ami mindig mosolyt csal az arcunkra

10 szexuális hangzású településnév, ami mindig mosolyt csal az arcunkra

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 10 szexuális hangzású településnév, ami mindig mosolyt csal az arcunkra

Bugyi

A település, aminek nevét mindenki ismeri, noha egyébként nem sokan tudják, hogy hol helyezkedik el. Nem túl szerencsés elnevezése a helyi és környékbeli lakosoknak már fel sem tűnik, de azért aki nem fordul meg gyakran a környéken, biztosan elereszt egy mosolyt a tábla láttán. Bugyi egyébként nincs is messze Budapesttől, hiszen Pest megyében helyezkedik el, és több, mint ötezer lakosa van. A furcsa nevet amúgy a Bud, Budi török vagy ujgur nevekből kapta.

Pornóapáti

Pornóapáti az ország nyugati csücskében helyezkedik el, közel a határhoz. Neve elég jellegzetes, tipikusan olyan település, amire felkapjuk a fejünket, de nem csak emiatt lenne érdemes oda látogatni. Bár kicsi településről van szó, hiszen alig párszázan lakják, csodás természeti kincsei, népi építészeti házai vannak, amelyek amúgy megérnek egy kirándulást. A nevét vélhetően a szláv eredetű Pernovóból kapta, csak sajnos magyar viszonylatban ez kevésbé volt szerencsés választás.

Makkoshotyka

Miskolctól körülbelül 80 kilométerre található Makkoshotyka, a szintén nem átlagos elnevezésű település. Eredetileg Makramál-Hogykának hívták, majd később változtattak rajta, ezzel pedig a település adottságaira szerették volna felhívni a figyelmet. A hármashalom, a tölgyágak és annak termése ugyanis nagyon fontos a helyieknek! Egyébként kisebb lakosszámmal bír, hiszen 1000 fő sem él itt, viszont nagyon közel van számos csodás látnivalóhoz, így például a tokaji dombokhoz és Sárospatakhoz.

Heréd

Hatvantól nem messze, körülbelül 6 km-re helyezkedik el Heréd, a közel 2000-es lélekszámú település. Ahogy a fenti helyek, úgy Heréd sem mindig ezen a néven létezett: sokáig Hereyd alakban írtak róla, majd 1400 után változtatták meg mostani formájára. Ez egy palóc név egyébként, és valamilyen foglalkozási ágat, eszközt jelentett, vagy akár arra is utalhatott, hogy keveset dolgoztak, amit szintén a „here” szóval illettek. 

Oldalak: 1 2 3

»

1 hozzászólás

  • Torma István
    2021.05.21., 19:49

    Szexárd 😉

    Válasz

Írj egy hozzászólást