Divat / Stílus

Milyen egy 2020-as szexszimbólum? Így változtak a testtípusok az évek alatt

Milyen egy 2020-as szexszimbólum? Így változtak a testtípusok az évek alatt

Az ötvenes évek

Ideális testalkat: körte
Aktuális szexszimbólum: Marilyn Monroe

Az ötvenes éveket alighanem sokan visszasírják, legalábbis akkor, ha az ideális testtípusról beszélünk. Ebben az évtizedben meghatározó szexszimbólum volt Marilyn Monroe, aki a soron következő évtizedekben aligha rúghatott volna labdába – mármint a médiában. A csodás szépségnek tipikus körte alkata volt: kisebb, de formás mellekkel, feltűnően karcsú derékkal, pici pocakkal és széles csípővel büszkélkedhetett a kor szexszimbóluma. Napjainkban ezzel a testalkattal a többség folyton edzőterembe jár és diétázik, de Monroe – sokak örömére – bátran és magabiztosan mutogatta bájait.

A hatvanas évek

Ideális testalkat: vékony és magas
Aktuális szexszimbólum: Jean Shrimpton

Monroe után fordult egyet a világ és a vékony nők kerültek rivaldafénybe. A kor egyik híres szexszimbólum Jean Shrimpton lett, aki izgalmas előfutárként mutatta meg azt, ami évtizedeken keresztül meghatározó mintája lett a nőknek. A brit származású színésznőt a világ első szupermodelljeként tartják számon. Olyan magazinok címlapján szerepelt, mint a Vogue, a Harper’s Bazaar, a Vanity Fair, a Glamour, vagy éppen a Time. Nem csoda hát, hogy nők milliói akartak olyan karcsúak és olyan őrült magasak lenni, mint Jean Shrimpton.

A hetvenes évek

Ideális testalkat: fordított háromszög
Aktuális szexszimbólum: Farrah Fawcett

A hetvenes években kicsit enyhült a szupermodell-őrület, és a némileg sportosabb, vállhangsúlyos, ám még mindig vékony testalkat vitte a prímet. A fordított háromszög hódított, avagy az atletikus alkat került előtérbe. Farrah Fawcett, az amerikai színésznő számos szépségversenyt megnyert, de akkor lett igazán ismert, amikor egyre több show-műsorban kapott helyet. Karrierjének felfelé ívelését egy több mint tizenkétmillió példányban elkelt, fürdőruhás poszter segítette – Amerika férfilakossága egy az egyben a lábai előtt hevert. 

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást