Szülés után zár a kapu. Miért engedjük, hogy megritkuljanak az együttlétek?

Szülés után zár a kapu. Miért engedjük, hogy megritkuljanak az együttlétek?

Címlap / Szerelem / Szex / Szülés után zár a kapu. Miért engedjük, hogy megritkuljanak az együttlétek?

Beszélni kell róla

Az őszinte és nyílt kommunikáció ilyenkor még fontosabb a felek között, mint eddig bármikor és kijelenthetjük, hogy a megoldás elsődleges kulcsa. A férfi nem tudja, min megy keresztül ilyenkor egy nő, ezért a te feladatod, hogy elmondd neki. Ne csak a tested változásait, hanem az érzéseidet is oszd meg vele. Ez hosszú távon is rendkívül hasznos, hiszen a szexszel kapcsolatos folyamatos, könnyed kommunikáció a kapcsolat jövőjében is nagy szerepet játszik majd, például a menopauza idején.

Jelöljetek ki heti egy napot

Az előre betervezett szex elsőre nem tűnik romantikusnak, hiszen mellőzi a spontaneitást, azonban egy csecsemő mellett kiváló megoldás. Jelöljetek ki heti egy alkalmat, amikor együtt vagytok. Ez lehet akkor, mikor a baba alszik, vagy valakire rá is bízhatjátok, a lényeg az, hogy ne maradjon el a betervezett szex.

Ha előre tudjátok, mikor bújtok össze, mindketten rá tudtok készülni testileg és lelkileg is. Így az együttlét nem lesz stresszes vagy szorongó.

Ha nagyon nincs kedved hozzá, legalább akkor is tegyetek meg annyit, hogy meztelenül összebújtok, ez is segít abban, hogy ne távolodjatok el egymástól és megmaradjon köztetek az intimitás.

PeopleImages/istockphoto.com

Ne hagyd, hogy a háztartási teendők közétek álljanak!

Egy kisbabával az otthonban mindig szalad a lakás. A szemetes állandóan tele van, a szennyes folyamatosan újratermelődik, a mosogató is tele van szennyes edényekkel és már azt sem tudod megmondani, mikor törölted le utoljára a könyvespolcot. Ne hagyd, hogy a háztartás közéd és a pároddal töltött intim együttlét közé álljon. Ne stresszelj szex közben azon, hogy le kell fejned a tejed, vagy hogy holnap megy a védőnő. Próbálj kikapcsolni az anyuka-módból és az együttlétre koncentrálni. Kit érdekel, ha minden rugdalózó a szennyesben van: mosni, takarítani úgyis kell még egész életünkben, a párkapcsolatunkra viszont érdemes vigyázni. 

Sikosítás?!

Szülés után a hüvely már nem ugyanolyan mint volt, de ez nem jelenti azt, hogy engedned kell az élvezetből! Az izmaid ott lent lehet, hogy kicsit – ideiglenesen – megnyúltak és hüvelyszárazság is előfordulhat, ezeken a kényelmetlenségeken azonban segít a síkosító. Egy jó minőségű termékkel a szex kényelmesebb és élvezetesebb lesz, ráadásul már számtalan izgalmas fajta kapható: melegítő, bizsergető és ízesített fajták várják, hogy kipróbáld őket.

Izgalmasabb valami újjal

Ki mondta, hogy egy friss anyuka nem kísérletezhet? Ha már a tested, a hozzáállásod és a baba által az egész életed megváltozott, miért ne próbálhatnál ki valami újat az ágyban is?  A közöny, az unalom és a megszokás a legfőbb ellenségei a kielégítő szexuális életnek.

Egy kis szerepjáték, egy új szexi fehérnemű, jelmez vagy segédeszköz nagyon jó szolgálatot tehet ennek elkerülésére.

Hidd el, a párod nagyon fogja értékelni! A jó szex nemcsak partnereddel erősíti a kapcsolatot, hanem a közérzetedre is jó hatással lesz. 

Ha kell, fordulj szakemberhez

Akkor sem kell kétségbe esni, ha szülés után a szex tartósan kényelmetlen, fájdalmas, vagy nem tudod rávenni magad mert nem tudsz megbarátkozni megváltozott testeddel, esetleg szülés utáni depresszió jeleit észleled magadon. Keress fel egy orvost, hiszen mind fizikailag, mind mentálisan lehet ezen segíteni és ne felejtsd el, hogy ezzel közel sem vagy egyedül. A fontos az, hogy akarj változtatni rajta hiszen az neked, a párodnak és ezáltal a babának is jót tesz. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást