Van, aki már nem szexel: 5 gyakori indok, ami miatt felhagynak vele

Van, aki már nem szexel: 5 gyakori indok, ami miatt felhagynak vele

Címlap / Szerelem / Szex / Van, aki már nem szexel: 5 gyakori indok, ami miatt felhagynak vele

Stressz és szorongás

A stressz életünk része, családi, karrier és minden egyéb fronton is. Vannak, akik kevésbé hajlamosak a szorongásra, míg mások a legapróbb dolgok miatt is könnyedén kizökkennek a nyugalmi állapotukból. Nem csoda hát, hogy ez az első, és egyben leggyakoribb oka a szexuális élet romlásának.

Annyi gondolat van a fejünkben, és olyan sok dolog miatt aggódunk, hogy amikor végre lehetőségünk nyílik az együttlétre, nem tudunk ráhangolódni.

Férfiaknál pedig ennek még inkább szemmel láthatóbb a hatása, ami ellenérzéseket válthat ki a felekből. Egy idő után úgy érzik, hogy egyszerűbb egyedül megnézni egy felnőtt filmet, hiszen olyankor nincs nyomás, és gyorsabban „meg is van”, mint a szex, ami végül ennek kimaradásához vezet.

Eltérő szexuális igények

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak szexuális étvágya valamivel nagyobb, mint a nőké, de tegyük hozzá, ez nem mindig van így! A lényeg, hogy amikor két ember libidója között fellépnek az eltérések, sajnos a mérleg egyensúlya is megborul, ami fokozatos eltávolodást hoz magával.

A szex kihagyásának leggyakoribb okai
bymuratdeniz/istockphoto.com

Miután az egyik fél többször is elutasítást kap, mert a partnere nincs hangulatban, fáradt, kimerült, túl sok dolog jár az eszében, és nem tud ráhangolódni a szexre, ő is felhagy a próbálkozással; elvégre miért kérdezne rá, ha úgyis tudja a választ? A libidó problémák sokszor valamilyen hormonális zavart jeleznek. Nagyon gyakran az életkorhoz kötődnek, épp ezért fontos, hogy ha valami megváltozott a szexuális étvágyad terén, kérd ki egy orvos tanácsát. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást